Kutina slavi Dan grada i upozorava na važnost Petrokemije

Naslovnica Forum Komentari članaka Kutina slavi Dan grada i upozorava na važnost Petrokemije

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

kakve kumrovečke floskule
“”Petrokemija je srce ovdašnjega gopodarstva i treba je sačuvati”, rekao je Josipović, ističući da će se, koliko može, zauzimati za opstanak Petrokemije.””
tvrtka ostavri gotovo 300 mil minusa u tri kvartala, to bi po meni značilo da više služi kao sisa, a ne srce,

Evo me opet nakon gotovo godinu dana. U suštini, “sve je isti kao i ranije” ali na žalost starije i beznadnije. A možda i nije. Reče naš gradonačelnik na gradskom rođendanu, da se za petrokemiju trebamo svi boriti i zadržati ju. Slažem se ali kako. Uglavnom do sada krivicu za sve u petrokemiji snosi naravno država, kao da je to neka tunguzija, a ne hrvatska naša država, ili možda nije? Pa ako je i država “onih drugih” mi smo hrvatski građani, poduzmimo nešto. a krivi za stanje su isključivo i dosadašnji predsjednici uprava Mesarić, Jagušt i Marčinko. Ma hajde molim Vas, a “domaći stručnjaci” iz “prvog ešalona”, ono ništa? Kao da proizvodnju vode Marica i Barica. Kao da Marici i Barici ispdaju postrojenja, lede se transmiteri lome se strojevi troši se nemilice energija, luduju vanjske usluge, a radnici i njihovi deputati vrište “nedamo petrokemiju” i uredno idu na “gablec”. I niko odgovoran, a kamoli kriv, čude se, čak i pitanja postavljaju, a Kutinčani “puše”. I mogli pi popušiti. neznam dali je to dobro ili loše. Na žalost sentiment prema Petrokemiji ne drži me ravnodušnim. Pa evo malo i “trećeg mišljenja” gospodina gradonačelniće.
Kažite “državi” dajte gradu petrokemiju za 1 kunu. Dajte ju bolje nama, kd će te ju svakako nekoj “debeloj guski” dati za jednu kunu i to kako se nagađa čistu od deponije fosforgipsa i pratećih objekata, sa “otpraćenih uskoro tisuću zaposlenih i tržištem od 1,1 milijun tona. A ako mislite da će “debele guske” dati svoje “salo” u očitoj ste zabludi, salit će se one našom “kuruzom” u gnjezdu HABOR-a
A u petrokemiji i Kutini nisu “bedaki” Respektabilna industrijska tradicija, vrijedan narod ako ga se motivira, tvornica koja još nije ni blizu “za baciti” i struka koju samo treba aktivirati i povesti. A novac, novac nije problem ako sve ostalo valja. A da bi valjalo mnogi bi se trebali pogledati u ogledalo i ispovjediti, a neki bi trebali odstupiti. i konačno strateške partnere i sredstva traže ljudi,niso oni krivi što neznaju, krivi su oni koji im taj posao daju, koji kažu da u perokemiju ulazi plin a izlaze granule. A mi to i sa četvrtinu snage, sigurno znamo i bolje. I mogli bi ponoviti 81-83 i zasjesti na daleko prvo mjesto po bdp u ovoj našoj Hrvatskoj. unijeti nekoliko stotina miljuna dolara investicijkog novca i kroz par godina popuniti gradske trgovine, bistroe zadovoljnim građanima.
Utopija ili mogućnost. I jedno i drugo, iz kojeg kuta to promatrali. Ja mislim da je moguće, a imam i prijatelje koji dijele to mišljenje. I spremni smo pomoći.
Iako zvučalo neskromno mi mislimo da to i znamo i da u sinergiji sa strukom u petrokemiji to možemo i provesti. jer mi nismo samo “čitali” petrokemiju, mi smo petrokemiju i “hodali”
Sva sreća novoj upravi, trebat će joj možda već u pred blagdansko vrijeme.

New Report

Close