Kupujemo i Steyrove i Patrijine oklopnjake? (objavljeno 05.02.2007.)

Naslovnica Forum Komentari članaka Kupujemo i Steyrove i Patrijine oklopnjake? (objavljeno 05.02.2007.)

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Osnovno pravilo svake vojske je da borbena sredstva moraju biti unificirana, da bi se izbjegla potreba za dvostrukim rezervnim djelovima, osposobljavanjem osoblja za uporabu i servisiranje različitih oružja i sličnim biserima koji u miru višestruko poskupljuju korištenje, a u ratu neminovno izazivaju kaos! Toga se pridržavaju sve vojske svijeta jer se suprotno ponašanje u prošlosti više puta pokazalo pogubnim!
Što se Hrvatske tiče moramo biti sretni da se na natječaj nisu javila četri ili pet ponuđača!

na zalost, u ovoj odluci je “previse politike”, umjesto struke !
Za Hrvatsku je najvaznije da uposli svoju industriju, stvara “partnerstvo” industrije za prodaju “trećim” zemljama.
Ako se od amerikanaca i mora kupiti, a ne dobiti za uzvrat industrijsku proizvodnju, tada je odluka o podijeljenoj kupnji jedino i moguca, ne optimalna, ali nadajmo se i zadovoljavajuća za oba ponuđača. Posebno, ako nas slijede i Makedonci u kupnji produkta kojeg će proizvoditi Đaković[smiley11]

Krasno. Je li itko od potpisnika ovog bisera pitao vojsku za savjet? Neka uzmu bilo kojeg ponuđača ali neka uzmu jednog. Ništa drugo nema veze s mozgom.

Tko leti vrijedi, tko vrijedi leti, tko ne leti ne vrijedi

Prijatelji dragi potpisujem sve. Ali niste bas citali izmedju redaka. Cestitam Sasa, s onim … vuk sit a koze cijele… definirao si srz problema. Bravo! Poslovica je poslovica ali koze uvijek nadrapaju. Samo su vukovi siti bar dok su na vlasti.

Nazalost, moram jos jednom konstatirati da odgovorni jos uvijek nisu apsolvirali sto je to offset kad je u pitanju nakup vojnog materijala. Ovo sto neki u nas zovu offset u najmanju ruku granici s dilentantizmom. Ponavlja se promasaj s nabavkom helikoptera a bojim se da ce debakl kulminirati kupnjom borbenih aviona.

Pa umjesto da Hrvatska kroz pravi offset iz tih nabava izadje gospodarski ojacana, s novim greenfeld investicijama i nekolko tisuca proizvodnih radnih mjesta sto bi znacilo priliv novca u proracun i rasterecenja poreznih obveznika, dogot ce se obratno. Samo zato da … vuk(ovi) budu siti…
Jer u pravom offsetu nema koza.

New Report

Close