Krediti banaka ključ korištenja EU novca u poljoprivredi

Naslovnica Forum Komentari članaka Krediti banaka ključ korištenja EU novca u poljoprivredi

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Bez kreditne sposobnosti poduzeća nema mogućnosti korištenja EU fondova!!!!!!! Tko i kako određuje kreditnu sposobnost poduzeća??? Banke? HBOR? Država? EU fondovi? Razvojne agencije? Tko i kako???
Što je to, pitamo filozofski, kreditna sposobnost (engl. credit rating, njem. Kreditklasse, Kreditgrad) poduzeća, odnosno koje su to karakteristike dužnika koje odgovaraju kreditoru kako bi plasirao kredit? Da li su to istinske karakteristike dužnika i/ili su to karakteristike kreditorovih instrumenata kojima on propituje dužnikovu sposobnost?
Ako je riječ o karakteristikama dužnika neovisno o instrumentariju kreditorovih propitivanja,kako je moguće da različiti kreditori različito ocjenjuju dužnikovu sposobnost? Ako je riječ o karakteristikama kreditorovih instrumenata propitivanja dužnikove sposobnosti, kako je moguće da su naivni bonitetni modeli u odnosu na statističke bonitetne modele pokazali veću vjerodostojnost propitivanja dužnikove sposobnosti?
Ako se u pitanje ne dovede samo propitivanje kreditne sposobnosti, mogu se banke valjati u likvidnim sredstvima, a poduzetnici biti na dohvat EU fondova, ništa se neće nikamo pomaknuti!!!!

Do 2018.g. sve farme moraju zadovoljiti ekološke norme. U praksi, radi se o velikim ulaganjima za koje malo tko ima novca. I onaj rijetki tko ih ima, teško se za to odlučuje jer su te investicije u ekonomskom smislu totalan debakl…

Konzekvence za neprilagodbe su uskraćivanje subvencija do potpune zabrane rada.

Jedino rješenje su EU fondovi i bankarski krediti. Ali kako kad u posljednje 2 g. stočari redom bivaju odbijeni kod banaka (čak i HBOR-a) kao neperspektivni ili tako nešto…

Kako dalje zaboga, problem je gotovo akutan i moj prijedlog nadležnim je da ova problematika prva dođe na red u sklopu novih programa Ruralnog razvoja.

New Report

Close