Kreće proces po tužbi UniCredita zbog Retaga (objavljeno 25.02.2008.)

Naslovnica Forum Komentari članaka Kreće proces po tužbi UniCredita zbog Retaga (objavljeno 25.02.2008.)

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Super…

Unicredito ( je li uopće vlasnik ZABE ) je kupio ZABU, koja je bila vlasnik pola Hrvatske, za nula kuna, privatizacijska pljačka broj 1 u Hrvatskoj, ( a znamo koliko je strašna konkurencija za tu laskavu titulu). Zabina trž.kap. je 4,8 miljardi eura,a Hrvatska dobila 0… A bilo je nešto i dividende u proteklih 10ak godina…
I onda, tko zna zašto, sud dodijeli 168 milja nekome. A ovi se tuže na međunarodni sud pravde…

Smiješno…
Zapravo zabrinjavajuće za Hrvatsku. Sada će se strani investitori pokolebati pri ulaganju u Hrvatsku…
Zapitat će se da li je se isplatilo kupiti ZABU za nula, PBZ za 300 mil eura, Splitsku za 90 mil. DEMA pa je prodati dogodine za 900 mil Eura, Telekom 10ak puta ispod cijene… Stvarno su nam te strane “investicije” strašno digle standard….
Mislim da bi u znak pokajanja za ovu presudu trebali pokloniti HEP stranim “investitorima”. Da se ljudi ne ljute na nas i da se vidi još jednom kako smo mi Hrvati široke ruke…
A Talijanima Vratiti ovih 168 Miliona, uz zateznu kamatu, naravno. Neka je zaračuna ZABA po svom obračunu kamata iz 90ih. Mislim da po tom izračunu ne bi dotekao ni proračun Europske Unije za sljedećih 45 godina.

ne radi se o iznosu od 1100.kuna nego 56.860.000.d.m. uplačeno 15.09.1986.godine. a koji iznos je u dinarima upisan u osnivački ulog diničarsku knigu zabe.d.d. 13 11 1989. uni credito nije vlasnik zabe jer je nijekupi zaba je zaboravila unjeti u osnivaćki ulog svoju vrjednos koja se treba upisati na 4 temeljna osnivač. opčinski sud je donio presudu da je zaba vlasništvo hrvatske države.vidi pod zabaraba. ili čija je zaba.[bye]

Ma hajde… jadna ZABA. Netko je uspio u sporu i skinuo joj “kikiriki”. Da su priznali tužbeni zahtjev takvog iznosa ne bi bilo.

Zar su svi zaboravili kako su iz Knjige dioničara ZABE izvrisani prvi dioničari, njih nekoliko stotina. Pitajte g.Đ. Gavrilovića da li je u sporu sa ZABOM?
Malvezacije i kombinacije u ZABI su počele i prije prodaje Unicreditu… oni su samo nastavili započeto.

Prvo pitanje bi trebalo biti na koji je način vlasnik Retaga, Andrija Kovačević, ušao u posjed bivšeg Tekstila koji je imao toliko velika potraživanja.

Pokojni Kovačević je bio jedan od par stotina zaposlenih u Tekstilu, ali je na neki čudan način istisnuo sve ostale zaposlene da postanu dioničari. Koliko mi je poznato, postoje i brojne tužbe bivših djelatnika protiv načina na koji je privatiziran Tekstil.

Ovako ispada da je on osobno bio jedan od osnivača ZABE i uložio svoj novac, što je protivno istini.

New Report

Close