Korupcija u Hrvatskoj

Naslovnica Forum Razno Komentari blogova Korupcija u Hrvatskoj

Možda bi bilo dobro reći što je prema definiciji Transparency Interantionala korupcija. To je djelovanje kojim se pogoduje manjini na uštrb šire zajednice. Prema ovoj definiciji je i stvaranje zakona koji pogoduju manjini također korupcija. Pa se postavlja pitanje, ako 1% bogatih stvara bogatstvo preko leđa 99% ostalih, da li je to KORUPCIJA po definiciji. Više o tome ima na http://sites.google.com/site/financijskisustav/korupcija. Kada sam zahtijevao od Transparency Inetrancionala Hrvatska da pokrene porblem korupcije u zakonu o HNB-u kojima se direktno pogoduje bankarima, ODGOVORA nema. Stoga bih rekao da je Transparency Inetrancional organizacija koja se bori protiv sitne korupcije, a pravu korupciju zaobilaze u kilometrima. Dodajmo tome da ima nekoliko političkih teorija koje u svojim ciljevima imaju borbu protiv korupcije, ali ne ragiraju na očiglednu korupciju u finacijskom sektoru. Pridružete se svojim zalaganjem u borbi protiv prave korupcije: http://patriotpokret.com.hr/forum/index.php?topic=18.0

Hrvatski ekonomski preporod - reforma.forumhr.com, xreforma.wordpress.com

Ovdje bi bilo zgodno napomenuti kako u tom vrzinom kolu ECB (dakle privatna firma il šta je) u konačnici falsificira svoju bilansu, vidio sam na yutube dokument na kome ECB pod stavkom zarade i troškova ima zapravo istu cijenu, premda je jasno kako je trošak štampanja daleko manji od konačne vrijednosti koju ECB nakon procesa posudbe dobiva s inetersom natrag.
Centralna banka, ponavljam privatnici, se dakle ni po kojoj stopi ne oporezuje, oni nemaju kao nikakve zarade, a istovremeno imaju sve novce svijeta, pa to je korupcija svih korupcija.
Transparency Interantional? Pa to je što bi rekli komšije Srbi prava buranija…

New Report

Close