Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

http://www.poslovni.hr/147970.aspx

Ovo bi trebala biti izjava godine

Svatko tko kupuje ili se postavlja visoko na bid, ovih dana, kvari TA našim market markerima.
Maknite se više sa bida, jer Crobex mora na 2000. Tako pokazuju alatke.

Chávez grew up in a small house composed of large palm leaves.

transakcija na ADRS-R je 25% iznad cijene ADRS-P. iako se ne radi o značajnoj količini dionica, mislim da je to previše s obzirom da je prosječna razlika u zadnje vrijeme bila cca 15%.

transakcija na ADRS-R je 25% iznad cijene ADRS-P. iako se ne radi o značajnoj količini dionica, mislim da je to previše s obzirom da je prosječna razlika u zadnje vrijeme bila cca 15%.

To je samo dokaz da je R preskupa i da se treba skorigirati na niže.

Ostajem u Hrvatskoj jer volim izazove, a nema većeg izazova nego pokušati preživjeti u Hrvatskoj!

To je samo dokaz da je R preskupa i da se treba skorigirati na niže.
[/quote]
A zašto ne obratno: "da je P-A jeftina pa se treba malo povećati da budu u primjerenijem odnosu na taj način?"

I ne kaže se da je R-A sada skuplja 25 % (ili "u zadnje vrijeme 15 %") nego da je P-A sada jeftinija 20 % (ili u "zadnje vrijeme 13 %"), uvijek se gleda R-A kao "glavna" a P-A je u određenom "diskontu u odnosu na R-A" a ne činiti obratnu usporedbu (možda je to potaknuto činjenicom da je P-A likvidnija pa se smatra da je efikasnije vrednovana i da zato R-A ima smisla računati u odnosu na nju a ne obratno… ali meni je to svejedno, smatrajte efikasnim ili ne što god želite jedino prilkom izražavanja rezultata ljepše je držati se "prirodnog poretka" pa reći koliko košta R-A a tek onda koliiko je P-A u odnosu na nju).

Razlika je u zadnje vrijeme bila 10-15 % (P-A jeftinija od R-A) što je po meni previše, po meni ima smisla maksimalno 10 % (što se jedno kratko vrijeme bilo stabiliziralo, kada je P-A bila stalno 8-10 % jeftinija u odnosu na R-A, ali eto… kao što vidimo, opet se vratilo starim manje razumnim odnosima od 15-ak % razlike).

http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/energetika/aldott-dug-je-put-do-ine-kao-efikasne-kompanije,78262.html

http://www.seebiz.eu/hr/makroekonomija/hrvatska/suker-vanjski-dug-je-najbolnija-tocka-hrvatske,78294.html

sad pogledao ,,hebate koji odbijanac nemogu pratit od kolicine prometa [lol] [lol] [lol]

….kako ti nije jasno da će bit uvik odbijanac dok se šuker ne umiša……kako stojiš u USa sigurno jako dobro kad pada u kešu si kad raste pun si….. [lol] [lol] [lol] …. jesu se zahebali kad su te pustili tamo svu ćeš im zaradu odnit….. [lol] [lol] [lol]
[/quote]
da nisi ti jedan od dugorocnih [yawn] [undecid]???? evo evo sad ce se odbit crobi samo sto nije…. [lol] [lol] [lol]
kad je tigrus uvidio da ovdje nema kruha sve je jasno….a barem je on pogadjao svaki vrh i dno [cool]
cuj u usa najvise sto ostanem u dionicama ,je to da prenocim ,znaci 24h max ….
[/quote]

….gle lani sam uzima još jedan stan pa sam mora prodavat , a sada mi se stvarno nigdje ne žuri…….vratit ćeš se ti opet ovdje bez brige…..e sad koliko jak to je drugo pitanje….. [lol] [lol] [lol] ….ima ih još šta se opraštaju od crobija na desetine puta ti si još ok tek si počeo….
[/quote]
Kolega jedno pitanje onako ne vezano za temu, je li stan možda bio u Makarskoj? Onaj prodani. Šansa da sam pogodio je 50:50. Ako sam kojim slučajem pogodio možemo nastaviti konverzaciju na PP ako ne onda sam promašio. Ali nešto mi govori da sam u pravu…

who dares, wins

…verdi nisu u pravu …zvuči onako forumaški ali moram odgovorit na pitanje….nisam prodava samo kupova…….. [thumbsup]

Ok. Nešto sam bio zabrijo jer ljetujem u Gradcu pa ste me na nekoga podsjetili.

who dares, wins

ameri dobrano u crveno,jel i nas sutra ceka opet crveno??

ameri dobrano u crveno,jel i nas sutra ceka opet crveno??

I te kako.
Danas ćete prodavati ko da nema sutra.
Jučer smo zabunom otišli u plus, jer je EU bio u plusu, sada na otvaranju EU u popriličnom minusu preko 1 %!

Moja procjena je minus od ca. 1 %, ako ne i više.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

New Report

Close