Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

“iskacu veliki” Je li to znaci da ulaze ili izlaze? [smiley6]

Pripremaju se za dokapitalizaciju[smiley2]

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

“iskacu veliki”

Je li to znaci da ulaze ili izlaze?
[smiley6]

He, he, nisam se bas najbolje izrazio. Cini mi se da veci polako pocinju skupljat…

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

deimos: ” Znaci, iskracavaju se veliki i ukrcavaju se veliki? ” Ja to tako vidim.

Ne bi htio biti dosadan, ali stvarno me muče neke stvari oko ovoga. Jasno mi je zbog čega mali ulaze (jer se nadaju brzoj i lakoj zaradi), ali mi nije jasno zbog čega veliki izlaze. Izlazili su najprije na 3800, sada na 4000, a do 3.10. ima skoro još mjesec dana. Koliko će ih do onda izaći van. Da nisu nagdje nanjušili bolju priliku? Ne vjerujem. Cijelo je tržište u komi. Treba im za T-HT? Ne znam gdje i od koga će ga kupiti. Jedino što mi pada na pamet jest to da se veliki drže one stare da je bolje vrabac u ruci (sigurnih 20% na temelju špekulativnog rasta) nego golub na grani (neizvjesna zarada nakon dokapitalizacije). Siguran sam da bi i mnogi sa ovoga foruma radije prodali po 4200 kn nego čekali dokapitalizaciju.

Pozdrav

SLK:

deimos: ” Znaci, iskracavaju se veliki i ukrcavaju se veliki? ” Ja to tako vidim.

Ne bi htio biti dosadan, ali stvarno me muče neke stvari oko ovoga. Jasno mi je zbog čega mali ulaze (jer se nadaju brzoj i lakoj zaradi), ali mi nije jasno zbog čega veliki izlaze. Izlazili su najprije na 3800, sada na 4000, a do 3.10. ima skoro još mjesec dana. Koliko će ih do onda izaći van. Da nisu nagdje nanjušili bolju priliku? Ne vjerujem. Cijelo je tržište u komi. Treba im za T-HT? Ne znam gdje i od koga će ga kupiti. Jedino što mi pada na pamet jest to da se veliki drže one stare da je bolje vrabac u ruci (sigurnih 20% na temelju špekulativnog rasta) nego golub na grani (neizvjesna zarada nakon dokapitalizacije). Sigurtan sam da bi i mnogi sa ovoga foruma radije prodali po 4200 kn nego čekali dokapitalizaciju.

Pozdrav

Nisi dosadan [smiley1]. Meni se isto cini da je ta varijanta sto ti opisujes. Dokapitalizacija ce trajat, dok dionice dobijes, proci ce dosta vremena. A sad mozes kapitalizirat odmah.

…Siguran sam da bi i mnogi sa ovoga foruma radije
prodali po 4200 kn nego čekali dokapitalizaciju.
Pozdrav

Naravno, čak i za 3900.

Bez straha, pohlepe i sentimentalnosti.

Osim toga, nemojmo smetnuti sa uma da se trgovina na burzi uvijek odvija na razini spekulacije. Sad se na ULPL ima dosta za spekulirat, pa to podrzava trgovinu,

Ne bi htio biti dosadan, ali stvarno me muče neke stvari oko ovoga. Jasno mi je zbog čega mali ulaze (jer se nadaju brzoj i lakoj zaradi), ali mi nije jasno zbog čega veliki izlaze. Izlazili su najprije na 3800, sada na 4000, a do 3.10. ima skoro još mjesec dana. Koliko će ih do onda izaći van. Da nisu nagdje nanjušili bolju priliku? Ne vjerujem. Cijelo je tržište u komi. Treba im za T-HT? Ne znam gdje i od koga će ga kupiti. Jedino što mi pada na pamet jest to da se veliki drže one stare da je bolje vrabac u ruci (sigurnih 20% na temelju špekulativnog rasta) nego golub na grani (neizvjesna zarada nakon dokapitalizacije). Siguran sam da bi i mnogi sa ovoga foruma radije prodali po 4200 kn nego čekali dokapitalizaciju.

Pozdrav

Ja pozdravljam sve male koji sa po prosječnih 100 tisuća kuna ulaze u ULPL.
Pojedinci u ULPL imaju desetke milijuna kuna i ne vidim razloga zašto ne bi dio prodali. Pogotovo ako nisu dio uprave. I ako imaju svoj fond kojem mogu prodati i kreirati i prodajnu i kupovnu cijenu.

ULPL je dionica koja je od početka 5 mjeseca, za vrijeme korekcije, donijela +50%.

No respect

Ode LKRI u blokadu na +10%…

Zbog onog spajanja luka što je talijan najavio. A ima još jedna vijest za LKRI, na temi LPLH.

No respect

deimos:

Zbog onog spajanja luka što je talijan najavio. A ima još jedna vijest za LKRI, na temi LPLH.

Ta je vijest stara brat-bratu 7 godina… [smiley2]

Ta je vijest stara brat-bratu 7 godina… [smiley2]

Nema veze. Vidiš da su ju poslali i na ZSE, da pojačaju.

No respect

sa JDPL

Gledam danas trgovanje i sve mi nešto neštima.
Lijepo je krenulo. 520. Sve po asku, čini mi se.

No muči me jaka kupnja. Slično se nešto događalo kod HDEL-a. Jaka kupnja, ali je nomoš vidjeti. Ne mogu dokučiti koja je igra: da li navlačenje malih, možda se očekuje HYPO da izleti po nižoj cijeni. Ne kužim.

to više nitko ne kuži i svi su oprezni. prodaje je nestalo. no povijest uči da se svakog trena može pojaviti.
s druge strane kupnje čini se ima – ak misle prodavati, što ne poklope?

Never pay the slightest attention to what a company president ever says about his stock. Bernard Baruch

New Report

Close