EN DE

Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Komentari trgovanja na hrvatskom tržištu kapitala

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Tko su te neopjevane buregdžije na ZABI i ADPLu?

Mi ulazimo, Bugarska i Rumunjska ne ovaj put.

https://www.seebiz.eu/energetika/g7-i-australija-potvrdili-ogranicenje-cijene-ruske-nafte-od-60-dolara-po-barelu/285099

https://seebiz.eu/kolumne/powell-obradovao-trzista-podatak-o-zaposlenosti-spustio-raspolozenje/285131/

Danas na vijestima rekoše kako se u Kini popuštaju Covid mjere i da se život polako vraća u normalu. Početkom veljače počinje im i Kineska nova godina kada se općenito intenziviraju gospodarske aktivnosti, što je zapravo dobro za cijeli svijet. Naročito za brodare, i to za sve tri vrste njihove djelatnosti.

mitkko, 28.11.2022. u 22:02

mitkko, 14.11.2022. u 19:56

mitkko, 06.11.2022. u 19:44

Onda sa druge strane imamo ATGR čiji graf izgleda kao da bismo napokon mogli vidjeti odbijanac. Zadnjih par dana sam zbog toga i ja kupio ATGR. Cijena je došla vrlo blizu 320 kn, što mi je bio prvi target u ovom downtrendu, tu vidimo povećani zeleni volumen uz istovremeno zadnja 3 tjedna bullish divergenciju na RSI. Buy signal bi bio breakout iznad ove downtrend linije i targeti 350, odnosno 370 kn, ali ja sam malo požurio. Pojačat ću poziciju kada/ako vidimo taj breakout.

.

Dakle, dilema je jasna – koji je od ova dva grafa promašen? Nije baš vjerojatno da će ATGR rasti dok CROBEX pada, ali je recimo moguće da ATGR poraste dok istovremeno CROBEX ode u nekakvu stagnaciju.

ATGR i dalje izgleda potentno. Vidjeli smo u međuvremenu još jedan manji pad koji je dosta dobro kupljen, cijena je dobro reagirala na tu cjenovnu zonu od 320 kn, RSI je i dalje u bullish divergenciji. 320 kn je meni osobno bila “linija u pijesku”, već sam ranije komentirao da sam malo preuranjeno kupio na 330 kn, ponijelo me, nekada je teško “sjediti na rukama”.

.

Cijena trenutno koketira sa trendlajnom i 20EMA, treba nam taj preskok 330 kn i onda dalje imamo prazan prostor do 350 kn.

.

Targeti su i dalje isti. We shall see.

Dok se mi bavimo predstečajnim nagodbama i naganjanjem lopte, ATGR je potiho napravio breakout.

Samo logirani korisnici mogu vidjeti privitke.
You can't stop the waves. But you can learn how to surf.

Zanimljivo štivo:

https://fwintersberger.substack.com/p/paralyzed

@mitkko

Citajuci ovo štivo doticni novinar me podsjeća na indexovg vanjskog suradnika.

Na dobrog starog Gojka? 😄

mitkko, 27.11.2022. u 22:54

Evo ga SPX jucer dosao tocno do te spominjane zone otpora… naznacen je i taj rising wedge.

[/quote]

SPX je ocekivano zastao na toj trend liniji, danas vidimo pad 2%, taman do dna tog rising wedge-a.

Samo logirani korisnici mogu vidjeti privitke.

Kutjevo – divka 0.91 kn , dionica poraste 6.5 kn. Aj dobro..

U svakom slučaju čestitke imaocima.

Investitori obicno krajem godine zatvaraju svoje pozicije koje su im u minusu kako bi realizirale taj gubitak i smanjili si poreznu osnovicu. Kakva je ova godina bila mogla bi na strani prodaje biti prilicna guzva.

.

Koliko je izgledno, uz ovo navedeno i uz ostale (ne)prilike na trzistu, da ce trziste dalje rasti? Jos svi ocekuju christmas rally… ja se ne bih kladio na to.

.

Da se ogradim, tu pisem o stranim trzistima, nas ZSE vjerojatno nece nikud. Da bi se trziste kretalo u bilo kojem smjeru mora uopce postojati trziste – grupa ljudi koji su uopce voljni nesto kupiti ili prodati – kod nas izgleda nitko ovu burzu vise ne shvaca ozbiljno.

New Report

Close