Kineska priča o uspjehu nastala je u SAD-u

Naslovnica Forum Komentari članaka Kineska priča o uspjehu nastala je u SAD-u

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

autor članka je Juggernout iz sjeverne indije najvjerojatnije. To nije astronaut već osoba koja pije jogurt sa šafranom i drugim začinima.
Kineski uspjeh – rast Chi počinje prije 110 godina kada je Hong Kong u patronat uzela UK a ne USA.
Nakon inkorporacije Hong Konga ponovno u Kinu počinje gospodarski rast Kine. Prvi ulagači u ovu azijsku zemlju bili su britanci i danci a ne amerikanci.
Slažem se, najviše kapitala unazad 10 godina outsorcalo se i plasiralo iz USA ali i iz drugih dijelova svijeta jednako toliko.
Što zaključiti iz ovog površnog članka?
Da Indija priželjkuje plasman američkog kapitala, toliko ozloglašenog, kapitala kojeg nove članice EU sa strahom izbjgavaju i odgađaju ulazak u svoju zemlju. Najnemilosrdniji kapital, što u regionalnim okvirima već vidimo na način kako se plasira 5 mird usd u rudnike na KOsovu preko US generala mr Wesley Clarka.
Indija NE priželjkuje ulazak US kapitala, nego je taj kapital nužno zlo za ubrzani razvoj ove zaostale nerazvijene zemlje. Indija NEMA izvora nafte, ovisna je o Pakistanu i susjedima i nije strateški interesantna US korporacijama.
hoćete da vam ja napišem 2-3 članka o interesantnim stvarima u Indiji u globalnim razmjerima sa agregatnim i makroekonomskim pokazateljima? Namaste he hai

New Report

Close