A pazi Novotnya komunjaru, 90% naših ekonomista nije se makla od planske ekonomije i realsocijalizma. Država je tu da riješi sve probleme gospodarstva bez obzira koliko košta. Nema veze što željezara radi 200ml kn gubitka godišnje, to nek država kupi, stavimo nekog ‘našeg’ za direktora pa nek se gubici i povećaju sve će to majka država platiti, što košt da košta.
Državni novac je ‘moj’ novac i nedam da ide u propala poduzeća i točka.
Nek ga Novotny kupi za vlastiti novac a ne da mlatara ‘mojim’ novcem po realsocijalističkom modelu
Kume,po čemu je komunjara…pa to se non stop radi na Zapadu,samo što oi znaju procijeniti utjecaj određene industrije za svoje ekonoomije…i takve radnje na zapadu su stvarno akcija za spašavanje radnih mjesta a ne akcija za punjenje džepova gazdama kao javni projekti kod nas…
Ako je svarno 30 000 radnih mjesta ugroženo radi se o velikoj opasnosti za ekonomiju,a ako se mogu spasiti
moralo bi se nešto moći napraviti…Mislim ,nisam niti ja za rupe bez dna i znam da većina tih industrija nije moderniziran ali njih je odsta uništil antidamping mjera EU…ko zna što je tu u pozadini…Novotny komunjara..malo realnosti ne bi bilo naodmet…Opel su koordinirano spasili Njemačka i Austrija…
Gledaj ja od toga nemam koristi, kao što nisam imao koristi niti od vječitog spašavanja brodogradilišta.
Uspoređivati Njemačku I Hrvatsku, je oprilke isto kao uspoređivati Opel I Željezaru. Opel ima vrhunski proizvod, moderne pogone, tržište, i što je najbitnije profitabilan je i kada takva tvrtka kiksa onda ju se isplati spašavati. Željezara nema ništa od gorenavedenog i oduvijek je bila gubitaš, i uvijek ju se spašavalo, e takve tvrtke zatvaraš, ne spašavaš do sljedećih izbora….