Kako će izgledati nova arhitektura mirovinskog osiguranja?

Naslovnica Forum Komentari članaka Kako će izgledati nova arhitektura mirovinskog osiguranja?

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Kad vidim kako su ulagali bilo bi bolje da nikad nisu ni dobili te novce.
U Ingri su izgubili 2,4 milijarde kuna a Dalekovodu i Viru ćemo tek vidjeti koliki će biti gubici.

Turion, nemoj zaboraviti Nexe. U godinu dana su izgubili 50%. I to u odličnoj godini za obveznice. A i Magma je tu.

Kako će izgledati nova arhitektura mirovinskog osiguranja? Izgledat će tako da će financijska industrija preko mirovinskih fondova napraviti još jednu pljačku stoljeća u RH koje će mnogi biti svjesni kad dođe vrijeme za mirovinu. Ono što ste nekad čitali da se dešavalo u USA (propast pojedini mirovinskih fondova) sad ćete najvjerojatnije i sami doživjeti, a dovoljno je za početak pogledati koliko vam vrijede mirovine koje su fond menageri (kumovi i ostali povlašteni krimosi) uložili u perjanice ulaganja u RH. Jedina normalna arhitektura mirovinskog osiguranja je odvojiti isto od bilo kakvog utjecaja banaka.

Dosadašnja arhitektura KARTELA mirovinskog osiguranja:
Zaradili smo penzićima 5% godišnjeg povrata na ulog. Zaradili smo sebi 55% povrata na ulog u BIZNIS upravljanja mirovinskim fondovima.
Dobra arhitektura, zar ne?

Nova arhitektura:
Gospodin šef najvećeg mirovinca (AZ), ujedno i kum gospodina aktualnog premijera, sigurno će se svesrdno zalagati za korjenite reforme u vidu “dajte mi još više, da ja proslijedim natrag u državne obveznice i tako lijepo živim u ovoj Rvackoj”.

Koliko god je Samodol svojedobno bio neuračunljiv kao šef HANFE, on je jedini imao muda otvoriti ovu temu.

Zato su se sad uskomešali da se poveća max iznos portfelja s 10 na 20%. Iduće godine su planiraju velika zaduženja a MF je najlakše uložit tamo i ispijat kavu.

New Report

Close