Jurčić: I s porezom bi cijene dionica jednako rasle (objavljeno 15.03.2007.)

Naslovnica Forum Komentari članaka Jurčić: I s porezom bi cijene dionica jednako rasle (objavljeno 15.03.2007.)

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Dokle će g.Lj.Jurčić i njegova kolegica, prodavati Hrvatskoj strategiju razvoja koju su već jednom naplatili od dr.F.Tuđmana?
Zar ne bi trebali platiti porez na trostruku zaradu jednog te istog rada?
[smiley1]

Benjamin Graham: "Odlično društvo nije i odlična investicija, ako ste dionicu previše platili." MPT: "Prodali su naše snove Judini sinovi........."

Da, da. Ljubo bi vjerojatno naplatio porez na svaku transakciju bez obzira bio dobitak ili gubitak. Zivo mi se fucka. Ako uvedu porez ja i zadnju lipu nosim van, to barem vise nije tesko. [smiley1]

skype - ivek1234

sad mi je jasno zašto burzovni gurui poput kostolanyja preziru ekonomiste. ljubo je tipičan primjer. seljačić, doduše simpatičan ali ipak seljačić, smatra da su cijene dionica prenapuhane i da je to samo igra odabranih. fino bogami, neka i meni daju pare što su ih, između ostalog i oni iz sdp-a, pokrali pa ja uopće neću kupovati dionice nego ću fino imati desetke tisuća kvadratnih metara kuća i lokala, jer što će ti dionica kad imaš par milja eura, poput našeg gradonačelnika milana i sličnih…..joj, kojeg li licemjerja…pazi ti profesor na faksu i ima 2-3 poslovna prostora, neću ga pitati odakle mu….smiješno…on voli nekretnine, tu neće biti poreza. pa onda ću ja sve dionice prodati i kupiti par nekretnina.naravno, nipošto u hrvatskoj. neka malo i druge zemlje zarade…

kada se politika umješa u ekonomiju uvijek problemi ,….
Hrvatska je premala ekonomski nerazvijena i zadužena još nam fale ovakve izjave,ako bude odo i ja u nekretnine .

Pa gledajte, meni je covjek drzao predavanja. I nije jednom izazvao podsmijeh studenata. Jadno je kada takvom covjeku moras ici na ispit, kada od takvih dobivamo diplome. Strava.

Drugo, predlazem da kada SDP dodje na vlast, gosp. Jurcic ODREDI cijene svih dionica svih firmi i jednostavno ukine burzu buduci on ZNA da je sve precijenjeno a sto je uopce trziste i zakon ponude i potraznje kada mi imamo LJubu i komunisticko nasljedje koje ce sve to ionako regulirati partijskim dekretom.

Ako ovi moroni dodju na vlast ja iz drzave micem zadnju lipu. Pa neka se od mojih para gradi Srbija, Makedonija, Bosna, itd…. Znam da vecina to i planira napraviti. A SDP-ovi glasaci neka pasu travu. Fucka mi se. [smiley2]

skype - ivek1234

Prijedlog ko prijedlog, možemo raspravljati o njemu i reći što mislimo, no to ne daje dopuštenje gosp. Jurčiću da me, kao malog dioničara, vrijeđa izjavama tipa “zašto ovu državu moraju financirati samo oni koji žive od svoga rada”. Znači ja (iako radim 10 sati dnevno) živim na grbači nekih imaginarnih stanovnika a to što na konto svoga rada u 1 stup uplaćujem 2500kn mjesečno radi nesposobnosti te iste države valjda nema nikakve veze.

I zapamtite jedno gosp. Jurčiću ja kao radnik u proizvodnji financiram i vas i vašu stranku.

Tko leti vrijedi, tko vrijedi leti, tko ne leti ne vrijedi

smootko, 21.03.2007. u 00:08
..u kratkom roku moramo ići na povećanje plaća hrvatskih građana, jednostavno zato što su se oni zadužili u visini svojih jednogodišnjih primanja.

Genijalan razlog za ovakve poteze, nema šta! A tko ih je tjerao da se toliko zadužuju? Mislim, sigurno da ima onih koji su u dugu zbog egzistencijalnih problema, ali mislim da je daleko više dužnih zbog djetinjastih problema tipa “tata kupi mi autoo..”, “joj kak je slatki ovaj mobitelcic”, “Lose se osjecam, idem u šoping”..

Bolje bi bilo natjerati tu dječicu da odrastu, da ne trzaju na svaki sjajni objekt u izlogu trgovačkog centra.. da se prestanu ponašat ko Ivica i Marica u kući od čokolade., a ne im povećat plaće kako bi mogli vraćat kredite.. Pa oni će tu povišicu gledati samo kao povećanje kreditne sposobnosti. Njihova prva reakcija će biti: Jupi, povišica! Ajmo peglat karticu dušo!!!
Ima li razlike između toga i saniranja bezperspektivnih firmi?

S druge strane, smatram da se prosječni investitor u odnosu na prosječnog hrvatskog čovjeka može smatrati poduzetnikom. Vjerujem da ima daleko više poslovnog znanja i sposobnosti, a svoj novac koristi kao kapital, a ne samo kao platežno sredstvo. E pa ja bih radije dao 10.000kn takvom poduzetniku nego 100 x 100kn pasivnim radnicima za vraćanje potrošačkih kredita. Prije će takav s 10.000kn pomoći gospodarskom razvoju zemlje, nego stotinu prosječnih hrvatskih radnika sa 100kn povišice. A sa razvojem će biti i povišica.

I još jedna stvar.. recimo da se uvede taj porez, može se pretpostaviti da bi dio domaćeg i stranog kapitala otišao s našeg tržišta.. posljedica bi bila usporeniji rast indeksa i smanjenje zarada.. Na male zarade malo bi se i poreza naplatilo.. i šta kad zafali para? Vratit doprinose za zdravstvo i spustit plaće.. uz ispriku?!

Iznošenjem svojih namjera prof. Ljubo se do kraja kompromitirao, kolege forumaši su to ovdje lijepo opisali.
Čovjek takvih svjetonazora počinio bi velike štete nacionalnoj ekonomiji ako bi se dokopao vlasti. Opasno je što prosječni birači to ne znaju, pa im se nudi demagogija o cvrčku i mravu.
Ipak ne vjerujem da će to proći, opet će biti kompromisa.

[color=black][/color]

e crni Ljubo. Cijelo vrijeme pričaš da se politika previše bavi prošlošću, a ovim potezom se vračaš u ’45. Ajmo uzet onima koji imaju više( i na što su već platili porez) i dat nesposobnima. ljenima i proleterima.

Zadnji put je to prošlo, ovaj put će ići malo teže. Ulagači će s lovom otić negdje drugdje, pa nek si onda naplaćuju porez međusobno on , antunovićka i škare-ožbolt.

...ladies and gentlemen....AC/DC

New Report

Close