Josipović: Od Vlade očekujem da zatvori sve proračunske rupe

Naslovnica Forum Komentari članaka Josipović: Od Vlade očekujem da zatvori sve proračunske rupe

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Sindikati: Veći PDV predstavlja novi udar na lisnicu hrvatskog radnika

Hrvatska udruga sindikata (HUS) priopćila je danas da se oštro protivi povećanju PDV-a bez prethodnog razgovora sa socijalnim partnerima i pozvala je vladu da, ako poveća PDV, primjeni poseban režim na prehrambene proizvode, dječje stvari i ostale proizvode izraženog socijalnog značaja.

“Hrvatska udruga sindikata oštro se protivi najavama iz Vlade po kojima se sljedećeg tjedna namjerava provesti povećanje stope PDV-a bez prethodnog razgovora sa socijalnim partnerima. Najavljeno povećanje PDV-a nedvojbeno bi uzrokovalo novi udar na lisnicu hrvatskog radnika, te, za razliku od ‘harača’ prethodne Vlade, s kojim je usporedba neizbježna, nije stupnjevano ovisno o primanjima pojedinaca. Budući da nemamo priliku o tome se očitovati na predviđenom mjestu, pozivamo Vladu da, ukoliko je čvrsta u odluci da poveća PDV, primijeni poseban režim na prehrambene proizvode, odjeću i obuću za djecu kao i druga dobra i usluge izraženog socijalnog značaja”, kaže se u priopćenju.

Napominju da “i bez poskupljenja koja će ovaj potez uzrokovati, građani RH troše znatno više na hranu (preko 35 posto) nego što to čine građani Europske unije (15 posto prihoda)”. “Postupi li sukladno najavi, Vlada će građanima koji su od nove vlasti očekivali znatno smislenije mjere, dodatno zagorčati život”, poručuje Hrvatska udruga sindikata u priopćenju koje je potpisao predsjednik Ozren Matijašević.

Predstavnici Vlade najavljivali su u više navrata mogućnost povećanja PDV-a, a sinoć je Hrvatska televizija objavila neslužbenu informaciju da je na sjednici užeg kabineta vlade održanoj jučer kasno poslijepodne odlučeno da se PDV poveća s 23 na 25 posto. Po toj informaciji, u turizmu i ugostiteljstvu primjenjivat će se međustopa od 10 posto, a bila bi, kako javlja HTV, uvedena i međustopa od 10 posto na prehrambene proizvode i komunalne usluge.
(Hina/pd)

.


NE u EU.

Pitam se zašto ?????

– je ta EU od nas tražila stotine nemoralnih uvjeta kako bi mi mogli ući u tu EU ????

– a zašto nisu tražili normalne uvjete i pomogli nam ih stvoriti.
– normalni uvjeti bi bili zaduženost cca 20% BDP,
– nezaposlenost max. 10%, PDV max. 20%….
– pomogli nam srediti državu i sudstvo od ovih korumpiranih političara.

– a što nas sada čeka ?

– porez na dividendu.
– porez na kapitalnu dobit.
– novi porez za plaćanje te EU 5 milijardi kuna.
– PDV 25% s tendencijom rasta 35%.
– porez na nekretnine.
– povećana nezaposlenost.
– ukinuti će nam i naknadu za skupljanje boca.
– a u ovim uvjetima je iluzorno očekivati otvaranje jednog jedinog novog radnog mjesta.

– stvarno ste naivni.
– zar mislite kako će vam EU dijeliti mirovine ???
– zar mislite kako će vam EU plaćati svu ovu HR birokraciju ????

– ne budite naivi, zaokružite PROTIV.

– I love this game.
Pozdrav !

P R O T I V

.

belje bi bilo da ocekuje rekonstrukciju proracuna koji je baziran na zaduživanju u proracun koji je baziran na proizvodnji i zarađivanju pa da se nebavimo šusterajem i krpljenjem nego proizvodnjom i zarađivanjem

Josipoviću se bez potrebe pridaje prevelik medijski prostor. Ovakve izjave su na razini nekog srednjoškolca iz njegovog općeg znanja. A "zatvarati sve proračunske rupe" s čime Josipoviću? S ovime što ti odobravaš? Pa u svijetu su HRV vlade jedino po tome i poznate da proguravaju najveće namete u svijetu. To je i dokaz koliko je narod glup koji sve to puši a ne "demokratičan" po Pusićki! Pozivam Vas sve budimo svi solidarni pa neka 3 mjeseca smanjimo sveukupnu potrošnju za 50%!!! Pa nek dižu PDV na 50%. Zašto bi mi svi morali puniti te rupe kad ih nismo niti napravili niti odobravali?
Neka Vlade koje su odlučivale odgovaraju a prvo svojom sveukupnom imovinom.

Kako čime?Uzmeš zemlje i zavališ proračunsku rupu.Rupa k’o rupa.

Ostajem u Hrvatskoj jer volim izazove, a nema većeg izazova nego pokušati preživjeti u Hrvatskoj!

New Report

Close