Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

JDPL (Jadroplov d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska JDPL (Jadroplov d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Novo pojačanje Jadroplovove flote: Pod hrvatskom zastavom uskoro će zaploviti još jedan brod

Evo odgovora, sad je li to rezime do sad objavljenog ili nešto novo🤔 sinteza do sada objavljenog mi djeluje. Jdpl treba ostati u domacim rukama, prodati zgradu za finu lovu ako se može i nastaviti obnavljati flotu.

@BudFox3

Imali koji noviji clanak?!

Da, ovo je objavljeno ima mjesec dana sve navedeno. U pomorskoj večeri i još na par mjesta… Ništa novo nema u ovom članku za nekoga tko prati jdpl, ali eto za nekoga je sve ovo novost… Rekli bi recikliramo temu, moglo se tu još toga ubacit kao npr.da mu je namjera kupit 1 veći LPG od iste kompanije itd.itd. Pa o financiranju, svašta lijepoga je pavlovic u tim večerima za pomorce napričao ali netko nije pazio na satu…

Jel nije nedavno bila prica da su za ove brodove dobili povoljnu kamatu na kredit, nesto oko 4%. Sada ovdje navode da je ipak 6,48?

You can't stop the waves. But you can learn how to surf.

Nije baš tako bajno u Jadroplovu, kada su tražili odgodu plaćanja dospjelih kredita

Prošle dvije godine Jadroplov je poslovao s dobiti, u 2021. ostvareno je više od 100 milijuna kuna, kojima su pokriveni gubici iz ranijih godina, a prema prvim nerevidiranim podacima za 2022., ostvareno je 87,4 milijuna kuna. No, kompaniju muče stare obveze, pa je tako od Vlade zatražila i dobila odobrenje i za produljenje otplate preostalih obveza za kredit uzet još 2016. radi financijske stabilnosti. Zbog moratorija koji je omogućen tijekom korone, krajem ožujka trebalo je sjesti ukupno 3,95 milijuna dolara glavnice, a koji će Jadroplov platiti u naredne tri godine. U međuvremenu, dokapitalizacijom trebao bi osigurati daljnju sigurnu plovidbu.

Life all comes down to a few moments. This is one of them.

@BudFox3

O dokapitalizaciji se pricalo odnosno deda je govorio prosle godine da bi bilo dobro kompanije za prijevoz uđu u Jdpl.

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://lidermedia.hr/poslovna-scena/hrvatska/ivan-pavlovic-volio-bih-da-u-dokapitalizaciji-u-vlasnicku-strukturu-jadroplova-udu-i-kompanije-koje-imaju-robu-za-prijevoz-141025&ved=2ahUKEwjD4qb47s_9AhVsDRAIHT2kDMQQFnoECBMQAQ&usg=AOvVaw0isWNd4oKXLCf0uMZ0MuHs

2021g ima dobiti 100mil kn od cega je 40mil kn stvarnih od poslovanja a 60mil kn na otpustanje prethodnog umanjenja vrijednosti brodova.

A 2022g stvarna dobit 87mil kn.

Nije velika razlika, samo dvostruko.

@diokidina

Ovo sve sto nabrajas je lanjski snijeg. Sada je pravo pitanje kakvo ce poslovanje biti sutra.

@mitkko

Jeli ja pricam kineski?!

I napisao sam da je prosle godine.

Neboj se ti za poslovanje. Znam ga vise nego ti. Ti samo mozes predpostavit.

Novo pojačanje Jadroplovove flote: Pod hrvatskom zastavom uskoro će zaploviti još jedan brod

Idemo slijedecih dana na nove vece razine.

Ja sam iskreno vjerovao Kovacicu(bivsem direktoru), dedi nisam.

Ali deda je u zadnje 2 godine napravio vise nego Kova u svojih zadnjih 10g mandata.

@diokidina

Da, pardon, zaboravio sam da si insajder, ali kako vidim ne pomaze ti ni to bas puno.

@BudFox3

Kazes da nije bajno kad su trazili odgodu placanja starih obveza. Daj vidi koliko su casha dali za ova dva broda u razmaku par mjeseci.

Sve u redu dioki, kupili su nove brodove i to je ok, slažem se da treba diverzificirati poslovanje, ali ja sam nekako tradicionalan i ne volim dugove, jer nikad ništa dobro na kraju ne bude iz njih, ali ok, ako im prođe dokapitalizacija ove godine, dugoročno su zatvorili financijsku konstrukciju za dalje i odradili privatizaciju, jer ako se na varam to moraju zbog Europske komisije.

Life all comes down to a few moments. This is one of them.

New Report

Close