Jamčim da ćemo zaštititi građane pogođene jačanjem franka

Naslovnica Forum Komentari članaka Jamčim da ćemo zaštititi građane pogođene jačanjem franka

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Naslovna izjava predsjednika Vlade ovaj put je “muška” ali dijelovi teksta to ni približno nisu. Retorika nešto oštrija svojstvena njegovom stilu, ali samo retorika, jer kroz tekst govori ono što smo jućer čuli od bankara i ministra Lalovca, a to je skoro pa ništa.
Prije no što nastavim komentirati “skinut” ću definiciju riječi koja je jućer postala “hit” da barem svi znamo što to “znaći” i kakve to uopće ima veze sa “švinarcem”?
Volatilnost – je mjerilo nepredvidive promjene neke varijable u nekom vremenskom periodu. Pojednostavljeno govoreći, volatilnost nekog financijskog instrumenta nam govori o veličini promjena njegove cijene u nekom proteklom periodu, a najčešće se računa kao standardna devijacija promjene cijene u tom periodu. Volatilnost je jedan od indikatora rizika: sto je volatilnost instrumenta veća, to je veća i njegova rizičnost
I Narode hrvatski sad vam mora biti “sve jasno”! A meni je samo jasno da bankama ovaj put “gori” i da je došlo vrijeme ” naplate blagostanja”. Jer dani krediti u “švicarcima” su od njihovog podizanja porasli gotovo duplo, a vrijednost nekretnina je praktički došla na trećinu kredita i to je “krah”. Jer banke se sada iz tako niskih cijena nekretnina ne mogu naplatiti, krediti su dvostruko porasli iako su npr. za 10 godina otplate gotovo otplaćene glavnice u svom “prvom” iznosu i sad banke moraju praktički kupovati rezervacije za cijele, ako ne i uvećane vrijednosti kredita. I priče Milanovića i Lalovca, kao i ozbiljnost banaka koje su pokazale zamislite “kooperativnost” tu prestaju. Jer problem je puno dublji, suštinski, koji ozbiljno podriva temelje hrvatske države ako je ona još uvijek lijepa naša ili je lijepa njihova.Davno uvedenom deviznom klauzulom na kreditna zaduženja građana ipravnih osoba, Hrvatska je izgubila svoj stvarni suverenitet, svoju samostalnost i opstojnost. Posljedica toga danas se očituje u nepostojanju vlastitog gospodarstva, pa ma tko što govorio. Od proizvodno izvozne ekonomije pa ma kakova ona bila, a bila je u ratu i u poraču, danas smo još nekoliko koraka do potrošačko uvozne ekonomije. Nebih htio o ovome više, jer za mene je jasno koga bi trebalo optužiti za nacionalnu veleizdaju. Zašto to nije do sada učinjeno treba pitati stvarne “vladare” ljepe njihove pa ma tko oni bili.
I koje je rješenje? 1. Tvrdi nacionalni zakon o nacionalnoj valuti i HNB kojoj je jedini zadatak štititi nacionalnu valutu. 2. Ukidanje svih deviznih klauzula za sve krditne odnose, za građane i pravne osobe. 3. Glavnice svih kredita na prvi dan njihovih izdavanja ( jer i tada su bili izraženi u kunama ) izraziti u KUNAMA, uzeti na taj dan kamatnu stopu koja je važila ZA KUNSKE KREDITE, i do dana “D” za mene je to “odmah-sutra” uz redovnu promjenu kunske kamatne stope pa ma kakova ona bila OBRAČUNATI STVARNO zaduženje po kreditu. 4. Taj posao o SVOM TROŠKU MORAJU odraditi banke. 5. Tek iza toga može ako bude potrebno i rezervi inervenirati HNB ali samo za određena poravnanja, no nikako za BILO KAKOVO POKRIĆE BANKAMA, jer one su svih ovih godina bilježile visoke dobiti koje su na ovaj ili onaj način odašiljale u svoje donmicile i nisu ju reinvestirale u Hrvatskoj. 6. Definirati kamatnu politiku minimum za cijelu 2015, posebno definirati bazna sidra i faktore realnog utjecaja i svake godine ju ponovo donositi uz strogi nadzor HNB 7. Pošto smo ravnopravna članica obitelju EU bilo bi logično da banke u Hrvatskoj svoju politiku poslovanja izjednače sa politikom kako posluju u EU.
I ne treba se bojati njihovog odlaska jer gdje će raditi. konačno živi primjer imamo u susjedstvu. A ako i odu, pa i ovako smo u “banani”, jer nama ne može biti puno gore, pa neka se malo u svojim “carskim odajama” znoje i oni iz lijepe njihove. Konačno i ta njihova carstva su u najvećoj mogućoj mjeri samo virtualna? A sve ovlasti ima i vlada i sabor i predsjednica države Jer nacionalna sigurnost je ugrožena od izdavanja prvog kredita sa deviznom klauzulom

@dida moj, vrhunski komentar![emo_palacg]

lako za tih nekoliko privatno-potrošačkih kredita u švicarskim francima.. šteta je za dužnike, za banke ne znam kolika je.. ali to su problemi prvenstveno onih koji su te kredite uzimali a nisu ih otplatitil.. nego tko će ukinuti “valutnu klazulu” na državne i korporativne obveznice u takvom slučaju, ako kuna kao rezultat takvog poteza devalvira?

osim toga, tko kaže da će franak nastaviti jačati? tako je i japanski jen jačao a gdje je danas?

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

Pravo je pitanje sta je sa dollarskim obveznicama koje je drzava izdavala kada je dollar bio 1.35-1.45?

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan


Pravo je pitanje sta je sa dollarskim obveznicama koje je drzava izdavala kada je dollar bio 1.35-1.45?

Mislis na ove

Šuker proračun krpa izdavanjem dolarskih obveznica
06.07.2010.

Hrvatska će tijekom dana izdati nove desetogodišnje dolarske obveznice, saznao je Reuters od fond-menadžera koje je Hrvatska angažirala za izdanje.

Aranžeri su novog izdanja u dolarima, kakvim je u listopadu prikupljeno 1,5 milijardi dolara za financiranje duga, Barclays, Citi i JP Morgan.

Aranžeri prema tržišnim spekulacijama očekuju da će obveznice postići prinos od 6,75 posto odnosno da na tržištu premija na rizik za hrvatske papire trenutačno iznosi oko 373 boda na referentni prinos.

Uredni ljudi su samo lijeni traziti stvari!

Mozda je mislio na ove
http://www.vecernji.hr/kompanije-i-trzista/linic-prodao-175-milijardi-dolara-duga-americkim-ulagacima-903850

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

Ja bih već napravila bazu podataka i pripremila prijedloge novih ugovora
za potpisivanje …..!!!

[color=blue][/color][b][/b]...prodajte dionice...-kupite nekretnine!

birajmo miami za guvernerku !

.


birajmo miami za guvernerku !

Ili si mislio za guvernantu?


Pravo je pitanje sta je sa dollarskim obveznicama koje je drzava izdavala kada je dollar bio 1.35-1.45?

Naked short selling, bez da znaju što to znači su izveli naši “doktori znanosti”.
Rješenje je lagano, zamrznut će tečaj na 1.44

New Report

Close