Investicija skuplja od Pelješkog mosta: Počeli radovi na najvećem infrastrukturnom projektu u Hrvatskoj

Naslovnica Forum Komentari članaka Investicija skuplja od Pelješkog mosta: Počeli radovi na najvećem infrastrukturnom projektu u Hrvatskoj

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Kao osnovnoškolce (na)učili su nas (evidentno ne svih) da su 3 osnovne značajke državnog suvereniteta Republike Hrvatske, a u smislu prometne povezanosi: kopnena, morska i zračna povezanost.

Kopnena se pak ogledala (i to su nas učili) kroz cestovnu i željezničku.

U ovom tekstu, usporedba značaja i opravdanosti ova dva projekta, obrazložena je potpuno krivim pogledom na perspektive koje donose obje povezanosti.

Približavanje i nesmetan prolaz u pravcu Dubrovnika, poluotoka Pelješca te naših otoka Mljeta, Korčule, a onda posredno sve do Lastova, samo će rastom cijena zemljišta i nekretnina na spomenutim lokacijama višestruko nadmašit hrvatsko ulaganje u most Pelješac. Usudio bi se prognozirati da će samo kroz naplatu poreza prilikom budućih nekretninskih transakcija, usljed rasta cijena na tom području, država rekordno brzo isplatiti svoje 15%- tno učešće u izgradnji mosta i prateće cestovne infrastrukture.

Ovaj mađarski željeznički by-pass preko ravničarske Hrvatske mi se ne da niti komentirati, a još manje negirati (u tekstu) navedene benefite, ali rekli bi mi u Dalmaciji, neka se (g)radi – i to je to.

Uvaženom autoru, šaljem pristojan savjet (ili zamolbu) da ubuduće izbjegava jednostran pristup ovako složenim temama, kako nebi upao u sličnu zamku (kao sada) negirajući pozitivan potencijal projekta izgradnje mosta Pelješac, koji će upravo suprotno njegovom uvjerenju – donijeti opipljivu materijalnu korist za zajednicu i to ne samo juga Hrvatske.

I time će ova izgradnja mosta, debelo prevazići simboličku razinu…

Veliki pozdrav sa juga!

Bravo Trogir -90 👍🏻

...''I try to buy stock in businesses that are so wonderful that an idiot can run them. Because sooner or later, one will.''

Nek se gradi  …i to je to……GDJE?   U DALMACIJI…?

Vi Dalmatinci, koji ste 90 % infrastrukture  dobili od  REP.HRVATSKE , tj. i od mene i mojih roditelja a Dalmatinu će Vam otplaćivati  i moji praunuci….bolje da se ne javljate.

Sav novac od komunalnog doprinosa  ste spičkali  ..na plaće po zimi, kad nema turizma, na

bonuse, povlastice i  beneficije  života na jugu, otocima, … pizdama materinama i  slično..

I sad se baš VI – javljate  ljubomorno – na  ovu bijednu- beznačajnu i  marginalnu  prugu, od koje  ćete u vidu turizma opet Vi imati koristi  ljeti, kad Mađari, Česi , dođu potrošiti novce kod Vas…?

Pa, sramite se.

New Report

Close