Inovacije šansa za naš registar brodova

Naslovnica Forum Komentari članaka Inovacije šansa za naš registar brodova

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Gosn Tijardovič falili ste ceo fudbal. HRB je učmala organizacija kojoj je misija “ne talasaj”.

Iza prezimena treba stajat samoprozvani strucnjak za pomorstvo jer ovaj o pomorstvu zna onoliko koliko je procitao iz knjiga Joze Horvata. Takodjer se ne bi smio predstavljati za strucnjaka ni u prosvjeti jer je taj najveci kapetan na papiru upropastio na stotine studenata Pomorskog fakulteta u Splitu.

Uistinu, bez svoje samostalnosti, narod ne može biti narodom, osobom, nego je samo puk - množina čeljadi! Dokle budemo imali domaćih izdajica, dotle ćemo imati tuđinca gospodara!

Pa dottore, svasta papir trpi. Ovo je cisti streberizam. Prebrojavanje krvnih zrnaca. Bilo bi interesantno da objavite koliko GL ima cistacica u svom Head Office-u, ili na primjer koliko su visoke zahodske skoljke na drugom katu ABS office-a u Singapuru. Promasili ste ceo fudbal, ma sto fudbal…stadion! Kao prvo, nas registar nema resource za ikakav ozbiljniji rad, cak i po pitanju surveya a po pitanju ispitivanja i inovacija…ne da nemaju kvalificirane ljude nego nemaju ni resurse (pa ne mislite valjda mili doktore da je ona barica u brodarskom institutu sto je zovu test bazenom dovoljna???). Nije, mili ‘expertu”. Svaki test i inovacija kosta, a rezultat je neizvjesan. Igrom slucaja, poznajem Mr. Jan De Kat-a , Senior Direktora Inovation Teama u A.P . Molleru. Kad su stvari izgledale jako crno, 2008-e on i njegov team su imali 12 mil USD budgeta, a nije se radilo na ni jednom vecem projektu. Maketa broda koji se ispituje u onoj gore spomenutoj barici kosta 40 – 50 000 USD. Sitnica. Ovo o kompanijama. A za klase…pa DNV u Hoviku ima 2000 zaposlenika. A nas registar? 30? 50? Budget kojim raspolazu??? Ja sam mislio da ste pametniji. Korisnije bi bilo da se uhvatite lopate i cistite snijeg, pisanje ovakvih umotvorina je cisto gubljenje vremena.

New Report

Close