Inina dionica na 2800 kuna precijenjena

Naslovnica Forum Komentari članaka Inina dionica na 2800 kuna precijenjena

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Molim vas da mi netko odgovori kolika bi bila cijena dionica ovih kompanija gore koje se uspoređuju sa INOM a da ih netko želi preuzeti

INA ima nešto što tablica ne može prikazati. Jel se netko zapitao što znači da ima zastarjele rafinerije? Možda smo imali najveću u europi rafineriju nafte krajem 19 st.? Možda su neke velike hrvatine početkom 19 st. otišle u američaniju i osnovali najveće bušotine u Teksasu i to 20 godina poslije izgradnje njaveća rafinerije u Hrvata. Kako to da jedna Mađarska koja je geografski izolirana prestigla INU? Kako to da ni MOL ni OMV nemaju bušotine po svijetu? Trgovac će uvijek biti trgovac, a podmićeni političar će uvijek biti đubre. Svi znamo da je ogromna kriza u americi, i da silom to žele uvesti u HR. No par stvari uvijek ćete moći naplatiti od malih poreznih obveznika. Energente!! Samim time što svi skupa svjedočimo nerealnom odnosu cijena na benzinskim postajama sa cijenama na svjetskom tržištu.

Otvorite oči i pazite što prodajete!!!
http://forum.cromalternativemoney.org/viewtopic.php?t=197
http://forum.cromalternativemoney.org/viewtopic.php?t=319

Kanite se prodaje INE, pravite nove bušotine, ne uvozite naftu, pravite elektrane, naparavite energetski plan po što hitnijem roku. Ne ćujem da je kriza u Švedskoj, Danskoj,Norveškoj…

Političari su kao i sisate žene, ništa koristi od njih, a sav užitak sa njima, se svodi na vlastitoj mašti.

@madona pa prvo bi se trebala pogoršati bilanca (jer ne trebaju dobri rezultati za kredit) onda bi se preko stotinjak offshorova trebalo napasti pola političara, trebala bi se staviti u javnu ponudu nebulazna cijena, onda bi trebala plasirati mali dioničarima sexa i kvizova, a ono cca pola sadašnje tržišne kapitalizacije. Tu negdje… Pa tko danas još kupuje “dobru” firmu? Ne… Zlatna koka se uvijek kupuje sa lošom bilancom…

Političari su kao i sisate žene, ništa koristi od njih, a sav užitak sa njima, se svodi na vlastitoj mašti.

Opet vrsni hrvatski analiticar Tomislav Zic udara koji nezna napraviti jednostavan DCF model.
Jadno, jadno.
NIkad se izricito bez detaljne analize ne kaze precijenjeno/podcijenjeno a preko P/E, EV/EBITDA multiplikatora, to i moja baba zna napraviti.

Bravo ilirika, zato i prodajete sve u 16 sa ogromnim gubitkom jer ste vrsni analiticari. LRH, ahahaha

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

blueman, umjesto što samo kritiziraš, mogao bi napisati svoju kompleksnu procjenu vrijednosti na temelju DCF, FCF, WACC… a ne samo pucati u prazno. Čovjek sigurno neće za potrebe članka ići praviti due diligence u INA-u i u peer companies.

Nafta opet divlja. To je tako kad se dolar štampa. Zato INA i nije spuštala cijene jer je imala informaciju da će cijena nafte opet rasti. Sad tek vidimo koliko smo bijedni bez INE.

Političari su kao i sisate žene, ništa koristi od njih, a sav užitak sa njima, se svodi na vlastitoj mašti.

Koliko je sada nafta? Tko je sada precjenit? 25$ u jednom danu,kako ameri štampaju dolar, tako roba poskupljuje. Što ćemo bez ine?

Političari su kao i sisate žene, ništa koristi od njih, a sav užitak sa njima, se svodi na vlastitoj mašti.

New Report

Close