Dodatna likvidnost države
Ministarstvo financija je ranije najavilo da će dio novca od uplate novog izdanja državnih obveznica biti iskorišten za povrat inozemnih dugova, a dio će biti zamijenjen u kune i potrošen za izmirenje domaćih obveza.
Lijepo, samo prekasno za ingru kako se čini.
Dionice trezora su nestale, pa izgleda da su ingrini vjerovnici bili brži od države u namirivanju potraživanja.
Konjica stiže, ali prekasno…. [cry]
caccone
Daj se ulogiraj ne moje dionice pa onda kritiziraj [angry]
Po njima su jedine promjene u top 10 u razdoblju od 30.10.2009 do: 06.11.2009 ove što sam postao!
2. PBZ D.D. -240.000
7. PBZ D.D. +2.218
Što je tu selektivno???
caccone
Daj se ulogiraj ne moje dionice pa onda kritiziraj [angry]
Po njima su jedine promjene u top 10 u razdoblju od 30.10.2009 do: 06.11.2009 ove što sam postao!
2. PBZ D.D. -240.000
7. PBZ D.D. +2.218
Što je tu selektivno???
sta da ti kazem…nemoj tamo gledat TOP 10
http://www.skdd.hr/portal/f?p=100:10:2042062486653332::NO:::
evo tu ti je sve transparentno…ovo kaj ti gledas je portal koji se sigurno ogradjuje od mogucih gresaka…blablabla
transparentno ili ne, podatci su identični, gledam i jedno i drugo, samo, na sda ne možeš gledati povijesne podatke dok na MD možeš.
čudno mi je da je nestala 8. ingra 240k od 04. 11. a da to nije zabilježeno, možda je bila neka greška pa su ispravili, a ako nije greška onda je svakako stvar za upitati se što je sa tim dionicama.
Dodatna likvidnost države
Ministarstvo financija je ranije najavilo da će dio novca od uplate novog izdanja državnih obveznica biti iskorišten za povrat inozemnih dugova, a dio će biti zamijenjen u kune i potrošen za izmirenje domaćih obveza.
To bi bilo razumno jer nelikvidnost povećava nezaposlenost
transparentno ili ne, podatci su identični, gledam i jedno i drugo, samo, na sda ne možeš gledati povijesne podatke dok na MD možeš.
čudno mi je da je nestala 8. ingra 240k od 04. 11. a da to nije zabilježeno, možda je bila neka greška pa su ispravili, a ako nije greška onda je svakako stvar za upitati se što je sa tim dionicama.
Nije greska, prije je PBZ br. 2. imao npr. 28.08. cca 713.141, do nedavno se vrtilo tu negdje oko 720.000, sad je na nekih 473.975 komada. razlika je tih 240tis.Ima u postovima iza piše.
Točno, zato je Oppenheim je u 2010. najavio otkaze za 15 000 radnika.
[/quote]
sobzirom na kontinuirano pokusavanje plasenja citatelja i imatelja dionica INGRE
AJd nabaci danasnje zatvaranje INGRE u odnosu na ostale gradjevinare!
kako ti PD moderatori, koji imaju istancan pojam za pustanje raznih nikova da pisu sto zele iako su stari samo 30 dana a od tada su postali 3,76 poruka dnevno ( nedo bog da se pogleda na kojim temama je velika vecina ) dopustaju da ..eres po temi INGRA , mozda se jednom odluce i na brisanje tvog nicka jel i sljepac vidi zasto si ovdje
dakle, ako je samo DLKV danas zavrsio bolje od INGRE nekuzim zasto je to tako pa molim da objasnis
pritom se molim te osvrni na DLKV kojeg u top 10 istresaju ko ludi
i ako nije poroblem da napravis rezime svega i kazes dal je gradjevinski sektor u banani ili samo Ingra?!
dal ostali gradjevinci imaju (svi ili samo neki ) izlaz u poslovima na ino trzistu?
sto se tice ovog tvog Openhaim najavio 15000 otkaza….
MENI KAO INVESTITORU @ JEDAN TO SAMO ODGOVARA JEL SE KRESU TROSKOVI DA SE OSTVARI PROFIT ( iako smanjeni, ipak profit )
Kolega caccone, zašto uspoređuješ DLKV i INGR kada te dvije firme uopće ne spadaju u niti sličnu privrednu kategiriju?
Kolega caccone, zašto uspoređuješ DLKV i INGR kada te dvije firme uopće ne spadaju u niti sličnu privrednu kategiriju?
Ak te veseli uzmi IGH
DLKV sam spomenuo jer ima ocito rasprodaju u TOP 10 sto INGRA ima u manjoj mjeri ali kolega operenhajm ( koji svaki iole obrazovan covjek koji cita PD opcenito vidi koja je svrha ovog nicka ) neide tamo pa "druka"
[/quote]
[/quote]
sobzirom na kontinuirano pokusavanje plasenja citatelja i imatelja dionica INGRE
AJd nabaci danasnje zatvaranje INGRE u odnosu na ostale gradjevinare!
kako ti PD moderatori, koji imaju istancan pojam za pustanje raznih nikova da pisu sto zele iako su stari samo 30 dana a od tada su postali 3,76 poruka dnevno ( nedo bog da se pogleda na kojim temama je velika vecina ) dopustaju da ..eres po temi INGRA , mozda se jednom odluce i na brisanje tvog nicka jel i sljepac vidi zasto si ovdje
dakle, ako je samo DLKV danas zavrsio bolje od INGRE nekuzim zasto je to tako pa molim da objasnis
pritom se molim te osvrni na DLKV kojeg u top 10 istresaju ko ludi
i ako nije poroblem da napravis rezime svega i kazes dal je gradjevinski sektor u banani ili samo Ingra?!
dal ostali gradjevinci imaju (svi ili samo neki ) izlaz u poslovima na ino trzistu?
sto se tice ovog tvog Openhaim najavio 15000 otkaza….
MENI KAO INVESTITORU @ JEDAN TO SAMO ODGOVARA JEL SE KRESU TROSKOVI DA SE OSTVARI PROFIT ( iako smanjeni, ipak profit )
[/quote]
Kolega caccone, jako mi je neugodno čitati ovo što ste napisali, ali neću vam replicirati na tom nivou, jer to nije moja razina kulture.
Žao mi je što pokušavate svesti ovu raspravu o ingri na osobnu razinu, umjesto da objektivnim argumentima pokušate pobijati određene aktualne činjenice u vezi ingre koje su izašle na sunce zadnjih dana.
Vaš argument, kako je danas ingra odlično završila, i da je jedino dalekovod bolji uopće ne stoji, a siguran sam da i vi to vidite, pa ne razumijem koga pokušavate uvjeriti da je tako. Nadam se da ovdje nisu prisutne osobe koje bi to povjerovale jer ne bi bilo dobro po njih.
Evo nekoliko zadnjih transakcija ingrom pa da vidimo o čemu se radi:
[/b]48,94 1 15:56:56
48,25 57 15:54:59
48,25 150 15:54:59
48,95 1 15:51:37
48,22 607 15:50:19
Dakle par minuta prije kraja je netko jednom dionicom korigirao zaključnu cijenu, ali ne i prosječnu cijenu danas, tako da vaš napadni komentar uopće ne stoji.
Tijekom dana se trgovalo u znatno većem minusu.
Pad ili rast sutra će se računati u odnosu na prosječnu cijenu danas, a ne na zaključnu kojom je stvoren dojam da je stanje na ingri bolje nego što jest.
Zato ohladite malo i bolje mi recite zašto ingra u zadnjem izvešću ima skoro 1000 radnika manje, te gdje je nestalo 240 000 dionica ingre, a suzdržite se bavljenja moderatorima i mojim nickom.
Srdačan pozdrav.
Kolega caccone, jako mi je neugodno čitati ovo što ste napisali, ali neću vam replicirati na tom nivou, jer to nije moja razina kulture.
Žao mi je što pokušavate svesti ovu raspravu o ingri na osobnu razinu, umjesto da objektivnim argumentima pokušate pobijati određene aktualne činjenice u vezi ingre koje su izašle na sunce zadnjih dana.
Vaš argument, kako je danas ingra odlično završila, i da je jedino dalekovod bolji uopće ne stoji, a siguran sam da i vi to vidite, pa ne razumijem koga pokušavate uvjeriti da je tako. Nadam se da ovdje nisu prisutne osobe koje bi to povjerovale jer ne bi bilo dobro po njih.
Evo nekoliko zadnjih transakcija ingrom pa da vidimo o čemu se radi:
[/b]48,94 1 15:56:56
48,25 57 15:54:59
48,25 150 15:54:59
48,95 1 15:51:37
48,22 607 15:50:19
Dakle par minuta prije kraja je netko jednom dionicom korigirao zaključnu cijenu, ali ne i prosječnu cijenu danas, tako da vaš napadni komentar uopće ne stoji.
Tijekom dana se trgovalo u znatno većem minusu.
Pad ili rast sutra će se računati u odnosu na prosječnu cijenu danas, a ne na zaključnu kojom je stvoren dojam da je stanje na ingri bolje nego što jest.
Zato ohladite malo i bolje mi recite zašto ingra u zadnjem izvešću ima skoro 1000 radnika manje, te gdje je nestalo 240 000 dionica ingre, a suzdržite se bavljenja moderatorima i mojim nickom.
Srdačan pozdrav.
daj ti reci na osnovu cega je ingra pala na razinu 3x , kad je radila dobro? jesu li to bila buduca ocekivanja ili nesto drugo?
kaj je to izaslo na vidjelo kaj se nije znalo?
to mozda ti nisi znao…onaj ko ulaze u dionice bi trebao nesto znat prije kupnje
to kaj openhaim govori o otpustanju radnika u gradjevinskoj industriji u iducoj godini….kaj da mu se poklonim….kaj je otkrio toplu vodu???
kaj boldas???
evo ti privitak da vidis ti, a i drugi kad sam te pitao kaj to znaci ….tisina…a danas ti to odgovara!!
osobna razina ili ne…
ja ne drukam nigdje nit kao ti trkeljam 20x istu stvar
kazem sta imam i to je to…ti vec imas skriven motiv
a moderatori dopustaju svakakvim @ da dodju na forum i raz..ebu ga.
reci ti meni dali je za dionicara dobro ili lose da se kresu troskovi otpustanjem radnika?