Izgleda da nam je Galinec trenutno preokupiran drugim stvarima…
Da li ti uopće razmisliš prije nego što nešto napišeš?
Djelatnici koji nisu dobili pare su djelatnici Industrogradnje.
A pare za ponudu trebaju skupiti Negotiator i Aglaia.
Dakle kakve veze imaju pare za plaće i pare za javnu ponudu?
Forumašu Rocky5, ne znam koji Vam dio od natpisa na transparentu ”Prevareni mali dioničari” nije jasan ?
***obrisano***
Nema veze za obrisano, mogu pojasniti !
Negotiator nakon prodaje (prebacivanja) dionica INDG ima samo 24% dionica INDG i po novom zakonu o tržištu kapitala nije obvezan dati javnu ponudu !
Nadam se da sam pojasnio ! [cool]
Izgleda da Gale nije društveno odgovoran tip, nego samo brani interese dioničara tvrtke (nije li to rekao Iveković ?!). Neda plaće radnicima dok ih ne zarade.
Nažalost radnika, tvrtka ima gazdu koji traži rezultate i plaća se mora zaraditi.
Svaka čast Galetu što ne troši pare iz dokapitalizacije, nego je danas dao intervju na 101-ici, na kojoj plače kako je HAC jako puno dužan Industrogradnji.
Meni se čini kako je ovo još jedan igrokaz (kao i sa Domovinskim mostom).
Forumašu Dikan, prema odluci Hanfe nastala je obaveza zbog ZAJEDNIČKOG DJELOVANJA Aglaie i Negotiatora.
Oni zajedno trenutno na SDA imaju registrirano 51,5% dionica na svoje ime.
Dionice su mogli prebacivati na skrbničke račune iz raznih razloga ali ne ih i prodavati, dakle zakonski su još uvijek u vlasništvu Negotiatora.
Morate na popravni, ne poznajete baš gradivo ***obrisano***.
Za početak ovo:
Vaš link
Izvadak:
ZABRANA STJECANJA I OTPUŠTANJA DIONICA S PRAVOM GLASA
Članak 40.
(1) Od trenutka sklapanja pravnog posla stjecanja dionica ciljnog društva, kojim nastaje obveza objavljivanja ponude za preuzimanje do isteka roka trajanja ponude, dionice koje su predmet ponude za preuzimanje, ponuditelj i osobe koja s njim djeluju zajednički ne smiju steći niti se smiju obvezivati da će ih steći na drugi način osim ponudom za preuzimanje.
(2) Od trenutka sklapanja pravnog posla stjecanja dionica ciljnog društva, kojim nastaje obveza objavljivanja ponude za preuzimanje do isteka roka trajanja ponude, ponuditelj i osobe koje s njim djeluju zajednički ne smiju otpuštati niti se obvezivati da će otpustiti dionice koje su predmet ponude za preuzimanje.
(3) Odredbe stavka 1. i 2. ovoga članka na odgovarajući se način primjenjuju i u slučaju objave obavijesti o namjeri objavljivanja dobrovoljne ponude za preuzimanje.
Naravno, po Vašem viđenju radnici su krivi što nema posla i novca za odrađene poslove.
Pa neće valjda biti predsjednik uprave !
To je jasno !
…
Meni se čini kako je ovo još jedan igrokaz (kao i sa Domovinskim mostom).
Da potkrijepim svoje tvrdnje:
Nova je uprava, doznajemo, tada namirila obveze prema radnicima i krenulo je nabolje, no nakon nekog vremena ponovno su se našli pred zidom. Za takvu situaciju Iveković proziva neodgovorne članove Uprave, a kao razlog ističe i visoku stopu kriminala i korupcije u državi.
– Zajedno ćemo se boriti za spas Industrogradnje, ali ne dozvoljavamo da nas ponižavaju –
Dobro, molim da se ovo ne shvati kao provokacija.
Upravo slusam na 101 kako Najdrazi vodja tuznim glasom kaze da posla nema. Prije par mjeseci drug Fazan je slavodobitno nabrajao poslove i isticao fantomsku dobit.
E sto sad, druze?
Upravo slusam na 101 kako Najdrazi vodja tuznim glasom kaze da posla nema. Prije par mjeseci drug Fazan je slavodobitno nabrajao poslove i isticao fantomsku dobit.
E sto sad, druze?
Mora se tužno glasati kad se mora riješiti tehnološkog viška. Neće valjda pričati o tome kako je pun love.
A uskoro će godišnje izvješće u kojemu će biti puno i realne i fantomske dobiti.
E sto sad, druze?
Mora se tužno glasati kad se mora riješiti tehnološkog viška. Neće valjda pričati o tome kako je pun love.
A uskoro će godišnje izvješće u kojemu će biti puno i realne i fantomske dobiti.
[/quote]
Lucky sve je to u redu.Građevinarstvo je možda i najpogođenije što se tiče neplaćanja i ovaj problem
s HAC-om imaju skoro svi.Reorganizacija je poželjna i sada je pravo vrijeme za to.
I sve mogu prihvatiti ali ovo neplaćanje radnika mi je totalno nelogično i nekorektno od Galeta.
Ne možeš imati love na računu i neplatit radnike…bez obzira na namjenu tog keša.To se jednostavno ne radi.Pozdrav
[/quote]
Lucky sve je to u redu.Građevinarstvo je možda i najpogođenije što se tiče neplaćanja i ovaj problem
s HAC-om imaju skoro svi.Reorganizacija je poželjna i sada je pravo vrijeme za to.
I sve mogu prihvatiti ali ovo neplaćanje radnika mi je totalno nelogično i nekorektno od Galeta.
Ne možeš imati love na računu i neplatit radnike…bez obzira na namjenu tog keša.To se jednostavno ne radi.Pozdrav
[/quote]
S etičke strane se slažem s tobom. Ali u isto vrijeme sam uvjeren da Gale puno više radi u interesu dioničara nego radnika. Isto kao što bi radnici trebali dobiti svoje plaće na vrijeme, isto tako bi Galinec imao pravo se riješiti tehnološkog viška uz neke razumne otpremnine. A koliko sam pročitao u onom članku glavni razlog za ovaj prosvjed je bio baš to što je netko dobio otkaz. Jednom je Gale spomenuo da u industrogradnji radi 50 vozača koji ne bi htjeli raditi ništa drugo nego voziti. Pogledaj one ljude s prosvjeda, baš mi i ne djeluju kao neki građevinski radnici. Mislim da većina onih koji su na prosvjedu su nepotrebni a da oni koji su potrebni rade a i dobivaju plaću.
Ali u svakom slučaju vremena jesu teška. Ja ću se zabrinuti tek ako se Galinec odluči na jeftinu prodaju neke nekretnine. Onda ću znati da je voda došla do grla.
Unatoč ovome opet mislim da Galinec jeste socijalno osjetljiv. Netko drugi bi na njegovom mjestu rasprodao nekretnine i svi radnici bi ostali bez posla.
[/quote]
[/quote]
Lime potpisujem. Reorganizacija ok, smanjivanje broja radnika ok.
Ali radnik za odrađeno mora biti plaćen. Radnik uvijek na prvo mjesto!