“Imunološki zavod ne može proizvoditi sigurne lijekove i bakterijska cjepiva”

Naslovnica Forum Komentari članaka “Imunološki zavod ne može proizvoditi sigurne lijekove i bakterijska cjepiva”

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

puno zakašnjelog teksta, nakon “bačenog oka”, netko bi jako brzo osigurao uvjete i vratio sve dozvole

E da mi je vidit toga ko ce jako brzo ulozit 100 milijona u firmu koja nema licencu SZO vec 15 godina… Lakse je otvorit novu firmu koja nema veze sa IMZ i u nju ulupati milijone bez drzave na grbaci..

Je moller ali naši “crvsndaći” žele sve imati pod kontrolom , da ostane naše makar i pod cijenu potpune propasti!

Pa zar može biti veća propast od ove? Ovo je odavno svršena priča.

Imunološki-zavod-ugušen-kako-bi-se-izazvala-nestašica-cjepiva

Jedan od najbolnijih poteza aktualne Vlade svakako je puštanje Imunološkog zavoda u Zagrebu u tihu propast.

Taj je Zavod, čija je glavna djelatnost visokotehnološka i profitna – proizvodnja cjepiva – osnovan 1893., a svoj je (privremeni?) kraj našao 2014. za vrijeme ministrovanja HNS-ovog Ivana Vrdoljaka.

Nemoguće je ne zapitati se – je li Imunološki zavod u Zagrebu namjerno uništen, kako bi se izazvala nestašica cjepiva i potakao njihov hitni uvoz – pod uvjetima koji neće biti pažljivo nadgledani, jer je u pitanju hitnost cijepljenja djece i odraslih?

Ako je tako, svim uključenima u ovu aferu morale bi se u budućim sudskim procesima izreći kazne mnogo ‘teže’ od svih dosad dosuđenih za korupciju.

http://direktno.hr/en/2014/direkt/9471/Je-li-Imunolo%C5%A1ki-zavod-ugu%C5%A1en-kako-bi-se-izazvala-nesta%C5%A1ica-cjepiva.htm [direktno.hr]

alarmantno-stanje-nema-cjepiva-protiv-difterije-tetanusa-i-hripavca

U Hrvatskoj nema cjepiva protiv difterije, tetanusa i hripavca. Čeka nas i nestašica cjepiva protiv tuberkuloze jer se koriste zalihe iz prošle godine. Protiv svih tih bolesti cijepljenje je obvezno.

http://danas.net.hr/hrvatska/alarmantno-stanje-nema-cjepiva-protiv-difterije-tetanusa-i-hripavca [danas.net.hr]

Lidija Jagarinac iz Imunološkog sumnja da je uvjet Hrvatskoj za ulazak u EU bilo uništenje Imunološkog koji je proizvodio sva cjepiva.

I ja tako mislim.

.

ova priča sliči na trenutnu priču o petrokemiji – jedan dugotrajan proces koji je doveo do nepovratnog urušavanja tvrtke.

ne samo što je to bio dugotrajno neprepoznat problem, nego i dan-danas ama baš nitko ne upire prstom u ključni problem: nekompetentan menadžment, nedostatak menadžerskih znanja.

kod nas je postalo tako uvriježeno da su menadžeri lutci u odijelima, koji dobivaju masne novce samo da bi izvršavali političke naredbe, a njihov posao je premija, jer uz ogromne povlastice ni za što ne odogovaraju – da se posve zaboravila na ostatak svijeta, gdje je menadžerski posao vrhunski stručan i vrhunski odgovoran posao – i da zato nosi visoka primanja, ali i odgovornost.

u kronologiji propasti uvijek se govori o tome kako je trebalo ulagati, pratiti tehnologiju, propise i zahtjeve, i ovo i ono. nikad se ne govori da je za to potrebno razviti složen poslovni i ekonomski model koji će to uopće omogoćiti, tj. da su za to potrebna vrhunska menadžerska znanja i iskustava tj. da to ne mogu u pet minuta sklepati neki čačićevi ili hdz-ovi gelopteri, u pauzi za kavu.

iako su poslovni planovi jako složeni dokumenti, kod tvrtki u državnom vlasništvu nekad se u sat vremena može shvatiti da su im poslovni planovi totalno s-anje, jer su tako loše napravljeni da se potpuno nekompetentnost otkriva začas. to nikako ne mogu shvatiti poltiičari koji i dalje vjeruju da mogu bilo koga postavljati na menadžerske pozicije i da će se stvari riješiti same od sebe.

Siguran sam da je HALMED u suradnji s Ministarstvom zdravstva želio uništiti Imunološki zavod kako bi si od uvoznog lobija privatno priskrbili novaca. Nije li čudno što glavni igrači odjednom povlače svoje ponude da ih se ne ulovi u nečasnim činima? Osim toga netko će kad-tad morati pitati nekoga gdje je šezdesetak milijuna propalih novaca. Ako je ministarstvo moglo donijeti odluku nakon dvije godine da HALMED-ova odluka nije valjana, zašto to nisu mogli napraviti odmah? Prava vlada i prava država bi se za takvu firmu borila i rukama i nogama i zubima, a ne je radi privatnih interesa svjesno dovodila u stanje bankrota.


Je moller ali naši "crvsndaći" žele sve imati pod kontrolom , da ostane naše makar i pod cijenu potpune propasti!

ovakvim tvrtkama se netko mora konstantno baviti, sada je voda došla do grla, a Zoki piri u šuplji pojas za spašavanje

Imunološki od Halmeda , Ministarstva i Vlade može jedino spasiti DORH.

Večernji:

dan-opcehrvatske-propasti

imunoloski-je-razbijen

dan opće hrvatske katastrofe.
HTV je otkrila da je priča oko preživljavanja i opstanka Imunološkog zavoda bila bespotrebna.
Hrvatska je prije dvije godine ostala bez vlastite proizvodnje krvnih i bakterioloških pripravaka, odnosno bez vlastite proizvodnje cjepiva, odlukom Agencije za lijekove koju je dvije godine poslije poništila druga državna institucija, Ministarstvo zdravstva.

Sada sve ukazuje na to da je bila riječ o pokušaju uništavanja Imunološkog zavoda, a što je i pitanje nacionalne sigurnosti, kako bi se uvozili pripravci po dvostruko skupljoj cijeni.

http://www.vecernji.hr/hrvatska/dan-opcehrvatske-propasti-imunoloski-je-razbijen-a-rh-ne-ide-na-expo-997100 [vecernji.hr]

.

New Report

Close