IGH (Institut IGH d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska IGH (Institut IGH d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

N999:
” Na ovo moram samo reci da je u 2005., 2006. i 2007. godini neto dobit skoro ista tj. oko 40 mil. kn a cijena dionice IGH narasla je sa 2700kn 2005. na 13500kn 2007.

“Hm čudno, a kako to da smo po fundamentima ispod prosjeka.
Znači čitav građevinski sektor se po tavoj izjavi jednog “znalca”, nije razvijao godinama.
Ja bih trebao imati velika muda da izjavim takvo nešto bez ikakve analize i činjenica.

Dok neki shvate koliko je kvalitetan IGH, i krenu kupovati, već će biti puno više nego danas.”

Kako to mislis bez analize, sto nije tocno u postu? U biti imas pravo neto dobit je i manja od 40mil. kn tj. u 2005. je 37 170 000 kn, u 2006. 35 846 000kn, a u prvih 9mj. ove godine 35 206 000 kn.
Ono sto sam htio reci da je dionica rasla bez potpore u financijskim rezultatima, sto su ocito prepoznali i analiticari PBZ-a.

Kako to mislis bez analize, sto nije tocno u postu? U biti imas pravo neto dobit je i manja od 40mil. kn tj. u 2005. je 37 170 000 kn, u 2006. 35 846 000kn, a u prvih 9mj. ove godine 35 206 000 kn. Ono sto sam htio reci da je dionica rasla bez potpore u financijskim rezultatima, sto su ocito prepoznali i analiticari PBZ-a.

Koliko nestručnosti u postu. To sam i ja mogao napisati iz glave.
Moram opet ponoviti….Znači čitav građevinski sektor se po tavoj izjavi jednog “znalca”, nije razvijao godinama.???
Ako ćemo o dobiti i fundamentima, možete li navesti njih, i usporediti ih sa ostalim građevinarima.
Pročitajte interview sa Radićem na seebiz.hr pe će vam sve biti jasno. Za ono što je naveo Radić, IGH bi trebao vrlo skoro doći na svoju pravu cijenu.
*** obrisano ****

FALI NAM LIKVIDNOSTI; DAJ ŠTEFEK, NATOČI NAM PO JEDNU

N999:

Na ovo moram samo reci da je u 2005., 2006. i 2007. godini neto dobit skoro ista tj. oko 40 mil. kn a cijena dionice IGH narasla je sa 2700kn 2005. na 13500kn 2007.

Hm čudno, a kako to da smo po fundamentima ispod prosjeka.
Znači čitav građevinski sektor se po tavoj izjavi jednog “znalca”, nije razvijao godinama.
Ja bih trebao imati velika muda da izjavim takvo nešto bez ikakve analize i činjenica.

Dok neki shvate koliko je kvalitetan IGH, i krenu kupovati, već će biti puno više nego danas.

ti barun konstantno pričaš o nekakvom prosjeku…baš me zanima prosjek na kraju godine jer zaboravljaš da igh veliki projekti budu, ako budu, završeni tek za par godina a u cijeni su već dobro debelo. jure je reko 50% veća dobit kaj je ok, al ni približno ingri i tehnici a čak se usudim tu spomenut dalekovod(debelo precjenjen ali tlm blabla-znači sve rješeno i zna se. vidje ćemo prvi mj. situaciju. par stranica iza sam stavio isjećak fundamenata od prošlog tjedna i nitko ni riječ.zašto?možda jer je skup igh po svemu.
inače da ne mislite da sam serem ja ušo na 10000 u igh i jedno 30% portfelja mi je on i nije mala suma.ovo pišem za likove koji planiraju sad uletit nek razmisle jer puno dijoničara je izgubilo novac u ovih 3 tjedna[thumbsup]

Von Braun: ” N999: ” Na ovo moram samo reci da je u 2005., 2006. i 2007. godini neto dobit skoro ista tj. oko 40 mil. kn a cijena dionice IGH narasla je sa 2700kn 2005. na 13500kn 2007. ” Hm čudno, a kako to da smo po fundamentima ispod prosjeka. Znači čitav građevinski sektor se po tavoj izjavi jednog “znalca”, nije razvijao godinama. Ja bih trebao imati velika muda da izjavim takvo nešto bez ikakve analize i činjenica. Dok neki shvate koliko je kvalitetan IGH, i krenu kupovati, već će biti puno više nego danas. ” ti barun konstantno pričaš o nekakvom prosjeku…baš me zanima prosjek na kraju godine jer zaboravljaš da igh veliki projekti budu, ako budu, završeni tek za par godina a u cijeni su već dobro debelo. jure je reko 50% veća dobit kaj je ok, al ni približno ingri i tehnici a čak se usudim tu spomenut dalekovod(debelo precjenjen ali tlm blabla-znači sve rješeno i zna se. vidje ćemo prvi mj. situaciju. par stranica iza sam stavio isjećak fundamenata od prošlog tjedna i nitko ni riječ.zašto?možda jer je skup igh po svemu. inače da ne mislite da sam serem ja ušo na 10000 u igh i jedno 30% portfelja mi je on i nije mala suma.ovo pišem za likove koji planiraju sad uletit nek razmisle jer puno dijoničara je izgubilo novac u ovih 3 tjedna[thumbsup]

Ali ako sad budu izlazili izgubit će još više. Vjerujte mi kolega.
Izgubili su jer su ulazili iznad 13k kuna i prodavali ispod. U strahu.
Dionice nisu mjesečna ili tjedna roba kolega. Zato se na njima zarađuje na duge staze.
A o tome kako se naplaćuju projekti i da li su uračunati u cijenu koja nije rasla 6 mjeseci, to ne zna nitko.
Bitno je da se mi razumijemo.[thumbsup]

Ne smijete reći niti jedno slovo protiv ove dionice jer će vam von braun uvijek odgovoriti da nemate pojma o ničemu, da nemate analize i da ste “znalac” odnosno neznalac.

Svaka cast Poslovnom[thumbsup][thumbsup][thumbsup]
http://www.poslovni.hr/57010.aspx

Top 10

Pbz skrb. smanjio poziciju za jos 100 kom. i sada ima 2084 kom.

Igh i Ingra u analizi Poslovnog.

par stranica iza sam stavio isjećak fundamenata od prošlog tjedna i nitko ni riječ.zašto?možda jer je skup igh po svemu.

Ako se dobro sjećam stavio si da je P/Bv iznad 11. Jel nam možeš reći kako si došao do tako velike brojke? Mislim da si jako pogriješio pri izračunu. Probaj to ponovo izračunat, jer čini se da se ovako nikome ne da komentirati.

Top 10 Pbz skrb. smanjio poziciju za jos 100 kom. i sada ima 2084 kom.

Odnosno mali investitori koji koriste pbz-investor su prodavali ?
Ili griješim, mislim da se oni prikazuju preko pbz skrbničkog.
To što mirovinci ulaze bi trebalo doprinijeti stabilnosti cijene, iako uzmite u obzir na oni ne pucaju na tako visoke prinose kao dionički fondovi, bilo bi dobro da to znači kraj fešte za daytradere.

Ne smijete reći niti jedno slovo protiv ove dionice jer će vam von braun uvijek odgovoriti da nemate pojma o ničemu, da nemate analize i da ste “znalac” odnosno neznalac.

Kolega, nisam rekao da ste neznalac, ali barem podkrijepite uvijek dokazima i činjenicama, pa ću reći da ste u pravu, a ne onako odoka, ili “priča se”, ili “poznato je”.

Ivan_Drago: ” Top 10 Pbz skrb. smanjio poziciju za jos 100 kom. i sada ima 2084 kom. ” Odnosno mali investitori koji koriste pbz-investor su prodavali ? Ili griješim, mislim da se oni prikazuju preko pbz skrbničkog. To što mirovinci ulaze bi trebalo doprinijeti stabilnosti cijene, iako uzmite u obzir na oni ne pucaju na tako visoke prinose kao dionički fondovi, bilo bi dobro da to znači kraj fešte za daytradere.

Kolega, Pbz investor jos nije postojao dok je ovaj Pbz skrbnicki bio na 3. mjestu u IGH sa preko 9000 dionica.
Tko se krije iza ovog racuna vjerojatno necemo nikad saznati jer dok Hanfin zakon o skrb. racunima stupi na snagu, Pbz skrb. ce vec vjerojatno biti vani.

New Report

Close