Hrvatska nije tajkunizirana, većinu drže strani kapital i država

Naslovnica Forum Komentari članaka Hrvatska nije tajkunizirana, većinu drže strani kapital i država

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Sve drzavno prodat po kunu sto prije i dati u ruke na upravljanje spasitelju nasem.

Uistinu, bez svoje samostalnosti, narod ne može biti narodom, osobom, nego je samo puk - množina čeljadi! Dokle budemo imali domaćih izdajica, dotle ćemo imati tuđinca gospodara!

Brojke se mogu protumaciti i ovako:

Vodecih 85 tvrtki u Hrvatskoj uprihodi 228,9 milijardi kuna.

Od toga, hrvatske tvrtke 58,1 milijardi kuna

a od toga koncern Agrokor 26,2 milijarde kuna

Znaci, koncern Agrokor uprihodi gotovo polovicu od svih hrvatskih tvrtki.

Pa bi naslov mogao biti: koncern Agrokor je apsolutni vladar po prihodima medju hrvatskim tvrtkama sa cca 45% udjela.

Mozda nije tajkunizacija na razini drzave (kad se uzme u racun strani vlasnici i sama drzava), ali jeste tajkunizacija kad se gleda domaci privatni kapital.

ne da smo tajkunizirani nego smo turbo tajkunizirani….Sramnotna je ta rasprodaja
firmi u koje su svi ulagali….a da bi domaći compradori mogli živjeti i glumiti velike poduzetnike uzimajući strane jredite, stranci su zahtjevali predaju infrastrukture i monopola ….dajte malo analizirajte ulaganja koja su stranci napravili nakon što su se domogli ključnih poduzeća…jedna apsolutna nula…

INA nula bodova ulaganja
Pliva..ništa posebno…dovoljno je usporediti sa Krkom
HT…dobili zaštićeni status…monopolizirali tržište….ulaganje prebačen većim cijenama na potrošače
Banke….niti malo ne kreditiraju gospodarstvo…uništavaju konkurenciju

mogao bh još dalje

zaboravljamo pocetak prvo su nasi tajkuni poliliticki privjesci odradili sve po kunu ili dokapitalizaciju iz proracuna pa za manje iznose prodali strancima uz enormne provizije ili rukovodeca mjesta pa na taj nacin se isli zastititi od opasnosti prozivanja vrijeme cuda cini a oni su to znali primjeniti vjecno pitanje zaborava i zastare pod pokroviteljstvom politike i njihovih planova
uzas jedan kako nam se serviraju pljaćkaske aktivnosti u sprezi sa drzavnim tijelima kao gotova prosla stvar koja zateceno stanje posprema pod legalno i polazno stanje za dalji rad

Gospodine Ivice blazeni Todoricu. Urgirajte na ministarstvo gospodarstva, poduzetnistva, financija i pravosudja(ionake ste ih sve posteno kupili). Urgirajte,prisilite, prijetite, ucjenjujte ali Podravka mora past. Podravka je Agrokorova i nicija vise. Jedino Agrokor ima viziju i moze od ove firme uciniti novu zlatnu koku koja ce bit pokreta K-rvatskog gospodarstva.Gospodine Ivice prodaja ove tvrtke Agrokoru za kunu je od iznimnog znacaja za opstojnost jedine nam K-rvatske. Samo hrabro naprijed,imate podrsku cijele K-rvatske.

Uistinu, bez svoje samostalnosti, narod ne može biti narodom, osobom, nego je samo puk - množina čeljadi! Dokle budemo imali domaćih izdajica, dotle ćemo imati tuđinca gospodara!

Ma ne tajkuni su prvo za kunu dobili firme,zatim su im podjeljene zlatne kune a onda je sve otišlo u k…c,a radnike ko j..e.Pa rekel je ADONIS Škegro.Hrvatska netreba proizvodnju mi čemo prodavati pamet.

New Report

Close