Hrvatska nije izbjegla stagnaciju u korištenju novca iz IPARD-a

Naslovnica Forum Komentari članaka Hrvatska nije izbjegla stagnaciju u korištenju novca iz IPARD-a

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

„Stagnacija u korištenju novca iz IPARD-a“ i iz niz drugih EU Fondova!!! „Stagnacija“ je izraz koji upotrebljava „bijeli ovratnik“ odnosno ,političar, dok stručnjak govori o „slaboj apsorpcijskoj moći“( Ekonomski institut bilo u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku i drugdje)!
Kada političar govori o Stagnaciji, onda on nalazi slabosti u Konzultantskim uslugama, lokalnim razvojnim agencijama, međusobnoj suradnji ministarstava, a prešutno u samom poduzetništvu.
Stručnjak kada govori o Slaboj apsorpcijskoj moći korištenja EU fondova nalazi slabost upravo u samim političarima i državnoj administraciji, njihovim politikama, operativnim programima a manje prešutno u samom poduzetništvu!!!
Samo poduzetništvo je indiferentno na terminološko sadržajne razlike između političara i stručnjaka, jer veoma dobro znaju da niti sami stručnjaci, zakopani u svoj scijentizam, niti političari,samo šminkeri i „dileri opsjena“, nisu istinski svjesni značaja EU fondova!
Za samo poduzetništvo važnije je da niti jedni niti drugi nisu svjesni situacije u kojoj je zaista poduzetništvo. Upravo situacija u kojoj je poduzetništvo, prouzrokovano manjom krivicom samih poduzetnika, a većim dijelom (ne)oficijelnih politika političara, scijentizmom stručnjaka,(ne)kvalitetom i (ne)kvanitetom usluga financijskog sektora, raznim monopolima i kartelima (ne)javnih tvrtki, uzrokom je „ stagnacije“ i uzrokom je „slabe apsorpcijske moći“ korištenja EU fondova!!!!!

New Report

Close