Teško da će naši hotelijeri, i općenito ugostitelji, odoliti iskušenju o nepodizanju cijena. Ja živim uz more ( Crikvenica ) i znam što većina radi. Čim sezona krene cijene se podižu svemu. Onda se služe podvalama. Porcije se “štucaju” na manje a bijela riba se prodaje ( kao divlja iz mora ) a zapravo je iz uzgoja, lignje iz Patagonije ili N. Zelanda se prodaju kao jadranske i sve po astronomski visokim cijenama. Ne samo da sve prodajemo po enormno visokim cijenama, kao i nekretnine, nego te toliko željno očekivane goste i varamo. I to na svemu. A još nisam doživio početak sezone a da se nije radilo na javnim površinama. To kao da netko namjerno sabotira svaku sezonu. Uvijek nekog vraga kopaju, asavaltiraju ili dograđuju, i to uvijek kao “kasne” s radovima i onda uđu u sezonu. Turisti već dolaze a radovi se nastavljaju. Tako je i sada u Crikvenici i opet će “ući” u sezonu kopajući. Ali tako je uz cijelo Jadransko more. To znam od rođenja i ništa se nije promijenilo za sve ove godine, a imam ih podosta. Zašto je to tako i zašto smo takvi to valjda samo dragi Bog zna.