HIMR (Imperial d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska HIMR (Imperial d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Koji se vrag desava s Imperijalom. Ajmo znalci pomagajte savjetom.
Treba li kupovati,prodavati, drzati ili sto.
Svi pricaju o perspektivi turistickih dionica pa me zanima Vasa procjena za kretanje cijene HIMR do kraja ove
godine.[smiley8]

Dr. Ante Starčević: "Mi Hrvati imamo dvie narodne mane, iz kojih izvire sva naša nesreća: mi svakomu vjerujemo bez da promišljamo i lahko zaboravljamo krivice koje nam drugi učiniše."

HIMR je otišao puno gore prošle godine, pa je sada faza akumulacije sasvim normalna. Jedino treba biti oprezan, tko sada kupuje a tko prodaje. Ako prodaju oni, koji su dugo vremena kupovali po 240-350 hrk, onda može cijena još neko vrijeme biti na 480-500 hrk odnosno može čak i pasti. No kad budu novosti oko privatizacije ili o nekom stranom ulagaču, onda bi to moglo brzo cijenu dionice podići na gore… živi bili pa vidjeli.

Čuj tima. Već dosta dugo pratim imperijal i dobro znam sve njegove uspone i padove.
Ja ti predlažem da držiš imperijal do 10-11 mjeseca. Negdje u tom perijodu imperijal će doći po mojoj procjeni na oko 850-900 kuna.
Sada možda neće puno rasti ali mislim da se imperijala treba zadržat do 10-11 mjeseca pa onda dalje vidjeti šta i kako. Najveći imperijalov problem je visok temeljni kapital i fond za privatizaciju.[smiley2]

[b]If you work for a living whay do you kill your self working ??[/b]

Truli hvala na sugestiji.
Mene ne brine toliko kretanje same cijene koliko ova neizvjesnost oko vremena privatizacije.Naime bas sam
prije cca 1h na jednoj drugoj stranici ( JDPL ) naveo neke detalje o samom HIMR. Njegov potencijal je puno
veci od SUNH ili LRH kad dobije ozbiljnog vlasnika. No jos uvijek se nadam da ce se javiti nrtko sa
povlastenom informacijom.
Inace HIMR po tvom savjetu necu prodati prije 10-11 mjeseca. Ipak je tada turisticka zetva.[smiley2]

Dr. Ante Starčević: "Mi Hrvati imamo dvie narodne mane, iz kojih izvire sva naša nesreća: mi svakomu vjerujemo bez da promišljamo i lahko zaboravljamo krivice koje nam drugi učiniše."


Truli sugeriram ti da koristiš mala slova jer to i pravila nalažu, baš
me zanima kako Imperijal može dostići prinos od 100%, znači pričaš da
bi se nekome mogao prodati za 1000 kn!!!??[smiley9]
Daj neki hint da i ja uložim lovu.

Ja sam ga kupovao po 300 i po 500, prosjek negdje oko 400, dijela sam se riješio na 540 i na 480, a otprilike polovicu još imam. Mišljenja sam da će se još dogledno vrijeme vrtit oko 500, jer kupnje baš i nema, a prodaja čeka na 500 kuna, ako neko digne preko 500, prodaja će se brzo stvorit, sjećam se kad je bila oko 540, bilo je jako puno prodavača i samo su se slagali, zato postoje 2 solucije ili prodat odma i zaboravit na ponovni ulaz bar do ljeta ili čuvati, ako imate strpljenja. Trenutno ima boljih prilika

Daj brate ne budi skrt, reci kojih.[smiley7]

Dr. Ante Starčević: "Mi Hrvati imamo dvie narodne mane, iz kojih izvire sva naša nesreća: mi svakomu vjerujemo bez da promišljamo i lahko zaboravljamo krivice koje nam drugi učiniše."


Daj brate ne budi skrt, reci kojih.[smiley7]
Pa da onda za tjedan dana padne 5% a ti počneš plakati ko nindža.

Nisam ti ja od onih koji placu, pa prema tome mozes slobodno reci ( naravno ako hoces ).
Imam ti ja dovoljno svojih promasaja da bih ljutio na tvoje. Ovo je ionako prilika da svak` kaze sto misli
mene je moj broker vec milijun puta upozorio da mi ne moze davati sugestije, ali mi redovno, uzgred,
spomene sjajne rezultate Plive, Adrisa ERNT i sl., a ja kazem ne Hvala.[smiley2]

Dr. Ante Starčević: "Mi Hrvati imamo dvie narodne mane, iz kojih izvire sva naša nesreća: mi svakomu vjerujemo bez da promišljamo i lahko zaboravljamo krivice koje nam drugi učiniše."

Prebačeno iz teme HIMR koja je obrisana kako se ne bi ponavljala 2 puta.

11.03.2006. 09:38, hakela9:

PD_Web, 13.03.2006. u 19:58
Kad će bar na nominalu?

11.03.2006. 11:17, tima:

PD_Web, 13.03.2006. u 19:58
Vidim da te muci HIMR. Situacija ti je slijedeca: faktor prvi – nije u zizi interesa ulagaca, faktor drugi: turisticke dionice najvise rastu od 7mj. do kraja 10 ili cak 11 mjeseca, faktor treci: vlada ne spominje privatizaciju turistickih firmi a da ih spomene u kontekstu modela privatizacije ode ona u visinu.
Dakle za ulagace u HIMR je prijeko potrebno strpljenje do turisticke sezone a onda ces kao ja lani zbrajati
pluseve. Dotle je ili drzi ili prodaj, pa ulozi u nesto sto ide sad pa se krajem lipnja opet usaltas u HIMR.
Ovo zadnje je za one vjeste i lukave ( sebe bas i ne ubrajam u takve ali vidim da ih ima dosta )
I na kraju skoro sam ti zaboravio odgovoriti ( a tu pisem romane k`o R.Marinkovic ), ja ga ocekujem na 800,00 kn u 10 mjesecu ove godine ( ako se nade netko zainteresiran za kupnju i preko 1.000,00 kn

Slaven Andrašić, Poslovni dnevnik

Vlada i Županija primorsko-goranska dogovorile su za četvrtak osnivanje povjerenstva koje bi trebalo odrediti način privatizacije Liburnia rivijera hotela, te crikveničkog Jadrana i rapskog Imperijala. Vlada se i dalje spori s Dom i SN holdingom zbog poznatog slučaja neuspjele nagodbe prepuštanjem LRH fondovima, a ovaj će put privatizaciju vjerojatno pokušati provesti uz prodaju do 25% dionica zaposlenima. Udjel u turističkom poduzeću potražuje i grad Opatija.(JL,5)

Nešto se sprema sa imperijalom ovih dana ! Ako neko zna nešto više neka podijeli to sa nama ili priv.!!!

Državni vrh »bacio oko« na crikveničke hotele

Ne mogu govoriti o imenima, ali riječ je o visoko pozicioniranim ljudima, kazao je predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera Bruno Bulić

OPATIJA – Tražimo da opatijski LRH u privatizaciji ostane cjelovito poduzeće sa svim svojim radnicima, te da jedinice lokalne samouprave dobiju 25 posto plus jednu dionicu. Što se tiče radničkog dioničarstva, s obzirom na dosadašnja radnička odricanja, mislim da bi im država trebala ići u susret s izuzetno povoljnim cijenama dionica kako bi se mogli upisati. Inače, radničko dioničarstvo neće moći funkcionirati, jer ako je temeljni kapital oko milijardu kuna, a imamo oko 800 zaposlenih, lako je izračunati da bi mjesečna rata otplate dionica na 20 godina bila oko 1.300 – 1.400 kuna što si radnici LRH ne bi mogli priuštiti, istaknuo je na jučerašnjoj konferenciji za novinare predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera, Bruno Bulić. Po njegovim riječima, svima smeta što je LRH primjer gdje i državno poduzeće ako se savjesno s njim gospodari može biti profitabilno.
– Državno je pDanas u Opatiji peticija protiv zdravstvene reforme

Na pressici je bilo riječi i o mirovinskoj i zdravstvenoj reformi u Hrvatskoj s kojom su sindikati nezadovoljni i kako je najavila Marina Cvitić, voditeljica Ureda SIK-a, Sindikat Istre i Kvarnera će kao član Hrvatske udruge sindikata organizirati potpisivanje peticije danas, u petak 17. ožujka od 8 do 12 sati u Opatiji, na gradskoj tržnici.
oduzeće gubitaš samo u slučaju ako su u njemu »mutikaše«, kao što je to slučaj u Jadranu Crikvenica. Za situaciju u kojem se to poduzeće nalazi odgovorni su Vlada RH i HFP. Predsjednik NO-a je osoba koju država tuži zbog neplaćanja pristojbi za mostarinu. Tuži ga, a s druge strane ga postavlja za predsjednika NO, što znači da je zapravo u Jadranu Crikvenica direktno infiltriran vrh države. Dodao je kako za sada ne može govoriti o imenima, ali su na pojedine objekte Jadran Crikvenice »bacili oko« visoko pozicionirani ljudi u našoj državi. Naglasio je i kako je jedini spas za Jadran prije privatizacije u tome da se smijeni NO na čelu s predsjednikom Vladimirom Parašćakom, te da se odmah makne nesposobnu Upravu
Vezano uz Imperial Rab, Bruno Bulić je pojasnio kako su u tom poduzeću stvari definitivno jasne, samo se postavlja pitanje ima li političke i gospodarske volje da se to poduzeće privatizira po modelu kojega su si sami razradili. A. KUĆEL-ILIĆ

© Copyright 2002 NOVI LIST d.d. Sva prava pridržana.

Hotel Imperijal dd jucer porastao 3,3220% ( izvor Fima – dnevno izvesce )[smiley1]

Dr. Ante Starčević: "Mi Hrvati imamo dvie narodne mane, iz kojih izvire sva naša nesreća: mi svakomu vjerujemo bez da promišljamo i lahko zaboravljamo krivice koje nam drugi učiniše."

Nema se tu sto razmisljati zapravo, HIMR posluje sa dobiti, ima dobru tržišnu kapitalizaciju a BV mu je nešto ispod trenutne cijene. ukoliko ga drzava, koja je u vlasnistvu vise od polovice dionica namjerava privatizirati, jednostavno je zakljuciti kako cijena moze imati samo uzlazni trend, barem bi tako trebalo biti prema svim pokazateljima [smiley9]

Nisam druzeljubiv tip pa nema potrebe stavljati me medju prijatelje

New Report

Close