HEP-u zapela i elektrana u Osijeku

Naslovnica Forum Komentari članaka HEP-u zapela i elektrana u Osijeku

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Perica Jukić (HEP DD) i Nikola Rukavina (HEP PROIZVODNJA DOO) su uhljebi koji su radi ulizivanja Vrdoljaku i mešetarenja zemljištem te potrošnje plina pristali gurati TE Osijek, svjesni da je to katastrofalan projekt koji može doslovce uništiti HEP. Uz to, ovaj dvojac je proveo otpis svih termoelektrana u bilanci HEP-a čime je izravno oštetio RH za 2.000.000.000,00 KN (2 milijarde kuna).
Ova odluka o poništenju nije ništa drugo nego dodvoravanje HDZ-u kako bi očuvali funkcije. Ako su u HDZ-u toliko slijepi da ne smjene ovaj dvojac isti dan kad formiraju vladu, onda nam se ne piše dobro. Tomislave Karamarko i ostali HDZ – ovci, informirajte se o ljudima koje Vam dovode kao rješenja. Ovi ljudi su uzrok problema, a ne rješenje. Ovo je jedan od testova vlada li i dalje UDBA ili ne.

Upravo tako Energ. Potpisujem svaku tvoju riječ. Ovo je čisto pozicioniranje za pregovore s novim gazdama, nema nikakve veze s poslovanjem HEP-a, a kamoli energetikom.

također je od ključnog značaja, da hrvfatskoj ni ova velika TE ni TE Plomin C, energetski, uopće nisu potreben. TE Rijeka je konzervirana, oba bloka u TE Sisak rade minimalno i neće biti neki problem kad se isključe 2018.. Do tada, treba završtii zamjenski blok u EL-TO Zagreb, 135 MW električne snage, a nešto slično se može napraviti i u Osijeku, za zamjenu sadašnjih blokova koji se isključuju. Ne više od toga. Još dovršiti program revitalizacije hidroelektrana, to HEP radi i to je OK.

z to, u iduće dvije godine mogu se realizirati već ugovoreni projekti gradnje TE na biomasu i vjetroelektrana i drugih obnovljivih. S time, i postojećim postrojenjima (hidroelektrane, TE-TO Zagreb, Sisak C, Plomin 2 i NEK), Hratska može proizvesti (u projsječnoj hidrološkoj godini) više od sadašnje godišnje potrošnje. Dalje se jednostavno koncentriramo samo na obnovljive – tu smo još znatno ispod razine Europske unije (ne računajući velike HE).

New Report

Close