Grijanje će poskupjeti u šest gradova, evo kojih i koliko

Naslovnica Forum Komentari članaka Grijanje će poskupjeti u šest gradova, evo kojih i koliko

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Ovo pitanje možda da ili ne poteže i ovu temu:

Mnogi su ‘uređivali’ po svome i bez suglasnosti
http://www.vecernji.hr/regije/moze-se-samo-jedan-balkon-legalizirati-bez-obzira-druge-clanak-482762

“Rok za podnošenje zahtjeva za legalizaciju je 31. prosinac ove godine, ako je slučaj “obradila” građevinska inspekcija, odnosno do 30. lipanj 2013. za ostale. No, u Gradu Karlovcu nisu zaprimili ni jedan zahtjev. Razlog se možda krije u tome što ni sami stručnjaci nisu suglasni u tumačenju zakona.”

…a eto što piše na službenim stranicama MGIPU -> Najčešća pitanja i odgovori:
http://www.mgipu.hr/default.aspx?id=13151

U kojim je slučajevima potrebna legalizacija bespravno zatvorene lođe odnosno balkona?
ODGOVOR: Lođa odnosno balkon koji je ostakljen ili na neki drugi način zatvoren a da je pri tome zadržao funkciju balkona odnosno lođe ne ozakonjuje se. Navedeni čin može biti u suprotnosti s konzervatorskim pravilima u slučaju da je zgrada pod zaštitom a može izazvati i spor radi zaštite autorskih prava projektanta fasade što se može procesuirati primjenom zakona koji reguliraju navedena dva područja. Lođa odnosno balkon koji su zatvaranjem izgubili prvobitnu funkciju, na kojima je djelomično ili u potpunosti uklonjen zid zgrade i izvršeni drugi zahvati radi promjene namjene podliježu obvezi ozakonjenja.

Ostaje samo nejasno da su i te lođe ili balkoni za koje se kaže da ne zahtjevaju ozakonjenje i dalje velikom većinom bespravno zatvoreni ?!
I što bi se s time moglo događati u nekoj budućnosti – ruštiti, kažnjavati ili ?! … ili je to možda ovome sada, nazovimo, i abolirano od istoga ?!
Pa ti budi pametan.
lp

Optimist - loše informirani pesimist

evo nekih komentara sa forum.hr-a:
http://www.forum.hr/showthread.php?p=42499846

Nevjerojatno, gledao također jucer emisiju potrošački kod, i nekolio puta preslušao snimku (audio) iste i još uvijek ostalo nedorečeno, treba li ili ne zatvorenu tj. pvc-ostakljenu lođu ozakoniti (legalalizirati) ako je namjena prostora ostala nepromjenjena ?!

Da li uopće o tome postoji neki službeni stav na osnovu kojeg bi se moglo pozvati u budućnosti ?!

lp

Optimist - loše informirani pesimist

New Report

Close