Emil Tedeschi: Menadžment je podcijenjen

Naslovnica Forum Komentari članaka Emil Tedeschi: Menadžment je podcijenjen

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Potpisujem! [emo_palacg]

Mnogi hrvatski ljevičari sve više podsjećaju na golubove. Ima ih puno, ne služe ničemu, a prije nego odu sve zaseru.

Jel proizvodi on.šta u RH osim Cedevite? Ja ne znam za drugo…ne vidim veliku korist od njega i onog Roglica…jedan zapljuskuje Hrvatsku regionalnim brendovima Argeta,Barcaffe itd a drugi inozemnim skupim Gillette,Duracel…..

sve bi to bilo lijepo kad bi tedeschi svoje tvrdnje potkrijepio bilo kakvim dokazom da je on drukčiji od drugih.

tvrtka veličine atlantic trade-a trebala bi svake godine dati barem par menadžerskih zvijezda, ljudi koji su se istaknuli rezultatima na povjerenim poslovima, radeći samostalno i vodeći velike poslovne operacije.

no sama činjenica je cijeli atlantic nevidljiv i nečujan dosta jasno ukazuje na to da tamo vlada potpuni apsolutizam.

Naslov prošlogodišnjeg diplomskog rada gosp.Enila Tedeschija na Vernu očito je glasio:”put ka načinu razumijevanja ppojmova vlasništvo i upravljanje”.

Nije podcijenjen menadžment nego struka, zato nam i je tako. Pljuc.

Nešto se može napraviti: brzo, kvalitetno, jeftino. Odaberi dvoje od toga.

Respectable businessman

Izgleda da je opet na djelu hrvatski jal. Tedeschi je jedini u ovoj državi dokazao da zna razvijati i izgrađivati biznis, a drži se daleko od tzv. “politike”.
Njegova kupovina Droge Kolinske je poseban majstorski potez – jedina akvizicija iz Hrvatske izvršena u smjeru Zapada što se Agrokor sada iz petnih žila trudi sustići da Tedeschi u tome ne ostane sam. Naravno da je u startu i kod njega bilo tipičnih “južnoslavenskih” poteza (poput na primjer kupovine firme koja je njega kupila, a jedan njegov potez postao je čak i subjekt pažnje poslovne škole Erazmus). Ali to u ovoj državi ne znači ništa, pa ne znači ništa niti bilo kome van njenih granica. U Hrvatskoj je jedini Tedeschi u The Economistu priskrbio atribut “respectable businessman”.

koji menađment?

Svaka čast izrodima, ali to u Hrvatskoj ne postoji.

Da imamo kvalitetan MAnaGARE, ne bi nam 80 % poduzeća bila u d.reku.

Evo npr. Agrokor. Katastrofalni menađment.

Umjesto da agrokor ulaže u proizvodnju hrane i Konzume u Hrvatskoj.

On otiđe u Srbiju. Sad su mu još 20 miliona eura kzne opalili.

A o srpskim dinarima kaj ne vrede 50 lipa da ne govorim.

[b]black magic[/b]

Droga Kolinska je dobra kupnja no Agrokor ne treba “sustizati” Atlantik kad ima pet puta više investicija u inozemstvu od njih osim ako se gleda što je to u Sloveniji a Agrokorovo u ostalim državama tipa Sarajevski Kiseljak u BiH,prvi je trgovac u BiH,…Dijamant,Frikom,Ideau Srbiji,..otkupne stanice i vinarija u Makedoniji itd.

Šteta što nijedan hrvatski poduzetnik nije kupio Fructal dok se prodavao…kupila ga je srpska firma Nektar…kakav Juicy što je kupio Stanić to je promašaj,Fructal je na ovim prostorima brend broj 1!

Nemogu se sjetiti nijednog novog proizvoda ,produkt uvaženog gospodina ali i ostalih.Svi oni su čisti “pijačari”samo većeg obima.

Novi proizvod mu je Cedevita GO i to je stvarno svjetski proizvod,tko je to izmislio svaka mu čast. Ostalo su stari brendovi i proizvodi iz YU. Argeta tuna mu je jaka ali joj je i cijena paprena a i zakida na gramazi,ima 5g manje no uobičajeno

New Report

Close