Elita u panici

Naslovnica Forum Komentari članaka Elita u panici

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Inače, sve kolumne ovog genijalnog ekonomiste možete pronaći na online izdanju New International Herald Tribunea. Predlažem da pročitate jednu od najboljih- How Did Economists Get It So Wrong.

genijalnog ekonomiste? pliiiiiiz, slatkorječivi keynesianac i ništa drugo,jadan onaj tko je njemu dao nobela

Da su malo ozbiljnije prihvatili poruke iz njegove knjige "Doba smanjenih očekivanja" možda ne bi bilo ovoga što se dešava, ili bi bilo u manjem obujmu. osim toga, i te nobele dijele oni koji žele da se istina zataška, pa ti sada vidi…

Obična glupost. Glavni uzrok krize je kineski boljševički kapitalizam i “hanizam” (nacistička politika naroda Han prema drugim kineskim manjinama). Kina je dugo tehnološki zaostajala za zapadom. Partija je odlučila da se zaostatak mora premostiti. Umjesto da investiraju u razvoj, oni su terorom prisilili radnike i seljake da u bescjenje kao robovi proizvode gotove proizvode i vade sirovine (praktično zanemarujući okoliš u potpunosti). Globalne korporacije otvaraju ultrapovoljno tvornice u Kini (jedini uvijet je da ostave tehnologiju Kini nakon nekoliko godina). Sada Kina damping cijenama uništava svu proizvodnju izvan Kine i to stvara ogromnu masu nezaposlenih. Naše trgovce to nije briga, bitno je da jeftino kupe, a skupo prodaju. Trgovci sponzoriraju stranke i zato one i dalje ništa ne poduzimaju. Što je više nezaposlenih, to je veća kriza, a bogataši će u nekim zemljama uskoro morati bježati od bjesne nezaposlene rulje i kriminala u porastu, ali to je neka druga priča. Bogataši su najčešće psihopati (nemaju nikakve empatije prema siromašnima).

New Report

Close