Ekonomija dijeljenja u najmu plovila samo preko profesionalnog čartera

Naslovnica Forum Komentari članaka Ekonomija dijeljenja u najmu plovila samo preko profesionalnog čartera

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

U Hrvatskoj je zabranje Uber, Click&Boat a uskoro će i zabraniti kotač!

Ja sam osobno zatvorio tj. stavio da hibernira jednu od svoje tri tvrtke koje posjedujem.
Naime 2014 god. su velike charter kompanije ili ti ga firme odlučile zatući nas “male” da nemožemo davati svoja plovila u charter ako nemamo otvorenu agenciju za koju je potrebno niz zakonskih uvjeta ….evo recimo između ostalog da trebate imati prostor od najmanje 50 m2 u marini koja je isključivo namjenjena za gospodarski najam plovila..
Takav prostor recimo u aci Split košta 2000-2500 eur mjesečno…
O vezovima da ne pričam.,…za svoje dvije jedrilice ( u međuvremenu sam prodao jednu) dam trebao plaćati godišnji vez 15000 eur plus godišnje vađenje…održavanje i slično…
Po meni je ovo odlična ideja jer zašto se meni ili bilo kojem privatniku zabranjuje najam vlastitog plovila..
Onda moram činit monade tipa otvorim tvrtuku i onda sam sebi kao fizička osoba na koju je prijavljeno plovilo iznajmljujem svojoj firmi…i tako ih se može zajebati da prostite…ali da imaju monopol i da su umrežene velike ili srednje chayrter firme jesu…zato su i progurali ovaj zakon..
Ok…ako plovilo prijavim na firmu automatski moram prilikom prodaje to plovilo platiti pdv…to oni hoće…
Ali tko ima malo soli u glavi zna što mu je činiti…i opet je sve legalno…a o tome ovdje neću pisati…

A BALVANA!!! :) :) :)

Dobar dan,

i sam imam iste probleme oko iznajmljivanja jahte samo da sada to radim preko jedne čarter firme koji naravno plačam za check in out velike pare. Vjerojatno ču morati zatvoriti svoju firmu jer ne vidim smisla u tome, da drugi zarađuju a sam jedva pokrijem godišnje troškove. Zbog toga me interesira detaljnije kako je to napravio BearG da vidim je li to sve legalno.

Pozdrav Anton

Molio bih Toneza i BearG da me kontaktiraju na mail zvonimir79 (et) gmail kako bi zajedno prokomentirali detalje koji nas očito sve zanimaju 🙂

New Report

Close