Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

DTK gradovima i općinama, HAT-u nadgledanje cijena (objavljeno 23.05.2006.)

Naslovnica Forum Komentari članaka DTK gradovima i općinama, HAT-u nadgledanje cijena (objavljeno 23.05.2006.)

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Moram priznati da mi se povraća od skupljanja političkih bodova na ovu temu. Zna li možda gospodin Tadić uopće što je to DTK?
Zna li netko uopće od ljudi koji pišu o toj temi išta suvislo. Baš me zanima tko će biti vlasnik kada trasa kabelske kanalizacije u dužini od 50 metara pređe preko 4 parcele različitih vlasnika. Koliko će oni dobivati novaca i tko će to održavati u njihovo ime. Tko će voditi onda evidenciju o tome.
I još nešto. Više od 90% kabelske kanalizacije je izgrađeno iza 1990 kada više nije bilo samodoprinosa, a u doba samodoprinosa su se gradili kabeli direktno u zemlji.

Baš me zanima tko će biti vlasnik kada trasa kabelske kanalizacije u dužini od 50 metara pređe preko 4 parcele različitih vlasnika. Koliko će oni dobivati novaca i tko će to održavati u njihovo ime. Tko će voditi onda evidenciju o tome.

Mozda grijesim, ali kao i kod svih drugih infrastrukturnih vodova vlasnik ne dobiva nikakvu naknadu za to ako idu ispod njegove parcele. Takodjer posto ovo ide kroz zemlju, vlasnike DTK ne bi trebao smetati. U ovo nisam siguran, ali za sve DTK kanale koje ja znam idu kroz prommetnice, a ne necije parcele.
Kako god zavrsilo, najveca katastrofa bi bilo dodjeljivanje DTK HT-u. Ovakva infrastruktura ima utjecaj na cijelu drzavu i kako npr. skupa nafta stetno utjece na cijelo gospodarstvo, tako na isti nacin i skupe i nerazvijene telkom usluge (kakve Hrvatska i ima zahvaljujuci DT-u) stete gospodarstvu. Sve kompanije su jednostavno prisiljene cijenu skupih telekom usluga na kraju prebaciti na svoje kupce podizuci cijenu svojih proizvoda. Da ne pricam kako to utijece na njihovu konkurentnost u odnosu na kompanije u drugim zemljama.

New Report

Close