Poslovni.hr slavi 20.rođendan
EN DE

Državne dionice građanima kroz IPO novog fonda (objavljeno 12.10.2007.)

Naslovnica Forum Komentari članaka Državne dionice građanima kroz IPO novog fonda (objavljeno 12.10.2007.)

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

što dobiješ ako u isti fond staviš HEP i brodogradnju? Da li je uopće moguće kroz takav fond naći strateškog partnera ili ćemo dopustiti da na tvrtke razgrade lovci na profit?

Tko leti vrijedi, tko vrijedi leti, tko ne leti ne vrijedi

Katastrofa!
Oni nisu normalni.
Mislio sam da je ideja HFP da se državna imovina što uspješnije privatizira kroz pronalaženje najboljih domačih i stranih investitora.
Sada ispada da bi ovako osnovani zatvoreni fond gubio na svojoj vrijednosti svaki put kada bi neka tvrtka iz njegovog portfelja bila privatizirana.
Ili misle zaustaviti daljnju privatizaciju?
Nevjerovatno što sve ljudima padne na pamet! [smiley8]

La vita e bella!

Ljudi!
Prespavao sam i zaključio da je moj prethodni post na ovoj temi potpuno promašio bit .
Donio sam krivi zaključak na temelju krivih pretpostavki.
Tko (brzo) prizna, pola mu se oprašta. [smiley2]

Ova ideja za osnivanje ZIFa je zapravo odlična ideja.
Tim potezom bi se imovina bivšeg HFPa u našim vrijednim kompanijama objedinila u fondu koji bi se kroz IPO privatizirao i to bi se učinilo kapitalom hrvatskih građana.
Ideja je odlična, posljedice su vrlo povoljne za naše tržište kapitala a i privatizacija bi se obavila na najtransparentniji način.
Ako će Vlada sa ovom idejom ići u izbornu utrku, mislim da će pokupiti dosta simpatija od investiorske javnosti.

La vita e bella!

Poslije dobrog sna misli su nam ipak bistrije..,a što se tiče vladine ideje sigurno će osvojiti simpatije..,nikad nije kasno da postanemo zemlja IPO dioničkog smiješka..[smiley2]

Zanimljiva teorija (da ne kazem odluka).
Bit ce jos zanimljivija ukoliko dode do promjene vlasti na predstojecim izborima, ali nacelno se slazem: Zivio IPO.

[i][b]Carpe Diem[/b][/i]

New Report

Close