Državi 1,2 milijarde kuna od poreza na dohodak od kapitala

Naslovnica Forum Komentari članaka Državi 1,2 milijarde kuna od poreza na dohodak od kapitala

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Da sumiramo:

1. Plati porez na placu

2. Ulozi novce i plati porez kada dodje dividenda

3. Plati porez kada zelis kupiti nesto novcem zaradjenim od dividende

Znaci 10,000 kuna koje zaradim platim porez i ostaje mi negdje 6900kn neto place. Onda ulozim te novce i skidaju mi 12% od zarade. Pa za te novce idem kupit krompira i udru mi porez 25%. Pa ti moj pajdo ulazi.

Dodaj k tome da jos moras sve to izracunat i uplatit. (Stoga podrzavam da SKDD to lipo izracuna i ja uplatim, ionako imaju sve informacije).

 

”Što se tiče najkontroverznijeg dijela ovog poreznog trolista, a to je porez od 12% na dobit ostvarenu trgovanjem dionicama – ako se prodaju unutar tri godine od kupnje”

zakon kaze dvije godine, a ne tri

 

Tako treba

Iz članka se jasno vidi da je porez na KD minoran za državu, ali je devastirao naše TK!

Umjesto da ga država pojednostavi da se ne mora raditi porezna prijava ili da ga još bolje-ukine te tako privuče građane na ulaganje u dionice i oživi TK, nesposobna vlada radi ono što zna najbolje-zabije glavu u pijesak i pravi se da je se to ne tiče!

Ignore: KressoM, delux

avax10.. Potpuno si u pravu.. Ali to nije cilj ove Vlade. Briga za građane im je na zadnjem mjestu. Vlada se brine o bankama da imaju kapital po nikakvim kamatam, pa kada se država zaduži sa kamatom 1% onda si Marić i kompanija sipaju hvalospjeve. Brinu se oni i za razne skupine Borg, Intekapital društvo čiji je i bivši glavni državni odvjetnik vlasnik !!!!, a za nas male dioničare koji smo potonuli na Agrokoru baš ih briga. Kapitalnu dobit na dionice ne bi trebalo ukinuti ali bi trebalo donijeti cenzus do kojega se kapitalna dobit ne plaća. Tu krivim i Zagrebačku burzu i njenu direktoricu koje po tome pitanju ne rade ništa. Pad prometa u 2019 za trećinu ih uopće ne brine, a da nije bilo Kraša i Optime, pad bi bio veći od pola. Zato su sve brokerske kuće i povećale naknade jer nema prometa a i one šute.

New Report

Close