“Drugi mirovinski stup je promašaj”

Naslovnica Forum Komentari članaka “Drugi mirovinski stup je promašaj”

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Moj Božo… Sad kad vide na koliko su neki kupovali Ingru i slićne dionice a koliko koštaju danas… 🙂
Bit će frke…

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Evo sad dobra prilika sad se točno može vidjet svaka transakcij kome je i čije i pošto prodano a nakon toga sankcije dugogodišnja robija

platice samo mali ljudi koji su ulagali svoje ustedevine ,sve ce propast i zaboravit se brzo,ako naravno to bude.

ma dio novaca je na sigurnom. ali dio je nepovratno izgubljen. nisu tu samo propala ulaganja, već su tu troškovi 2.stupa, zaposleni u 2.stupu, marketinška kampanja za 2.stup, itd..
kad bi barem oni koji su propagirali 2.stup sada platili kaznene premije. npr. 80% naplaćenog za svoje intelektualne usluge za 2.stup ;))

Pozdrav iz Argentine! [bye]

UPGRADING TO MARKET OUTPERFORM ON STRONG RAKIJA DEMAND!

Ako se osiguranici odluče na uplatu doprinosa samo u prvi stup, do sada ušteđena sredstva u drugom stupu bit će im prenesena.

Prenijeti sredstva, kako to misle izvest?!

A možda je ovo samo neka vrsta Sanaderovog pritiska na mirovinske fondove? Šta je s ovom aktualnom ratom duga, jel to plaćeno? Možda mirovinci više ne žele (ili ne mogu?) preko obveznica vraćati državne dugove? Ili imaju uputu izvana da to više ne rade i da nas tako još brže gurnu u provaliju?

Ima li ko kakvo razmišljanje, jer mislim da jer ovo jako važno i za tržište kapitala?!

UPGRADING TO MARKET OUTPERFORM ON STRONG RAKIJA DEMAND!

Promašaj je ova vlada, a ne drugi stup. Drugi stup je trenutno u krizi jer je cijeli svijet u krizi. Projekcije za mirovine iz drugog stupa su se radile na uplačivanje od 40 godina a ne za ove koji su sad otišli u mirovinu pa su im mirovine jadne. Kad su mirovinci kupovali Šukijeve obveznice onda se nije bunil. Umjesto da su se mirovinci bavili sa TK morali su kupovat Šukijeve papire i izvlačit državu iz banane pa je TK tu di je. Danas vlada vidi u fondovima brdo love koja bi im trebala z pokrpat rupe i platit još malo janjetine. Ista ne razmišlja da je to lova za budućnost i ako je sad potroši kako će meni koji plaćam u drugi stup od početka mirovinaca za 32 godine plaćati mirovinu. Sadašnju vladu nije to ni briga jer je neće biti za 32 godine.

Nije bolest sve što boli

vrli novi svijet se sam demantirao…hehe… nema mirovinskog stupa doli do stupa međugeneracijske solidarnosti!, a to jedino i zvuči logično… jer šta ja znam šta će mi biti s lovom za 30-50-100 godina…deprecijacija, devalvacija, inflacija……ovako mi uzdržavamo današnje penziće, a nas uzdržavaju kasnije tadašnji zaposleni i problem riješen.

pitanje:

može li tko meni,kao potpunom laiku,objasnit par stvari
1. ovdje se spominje mogućnost izbora, što ako se ostane u drugom tj.ako se ne prebaci u prvi stup?? što bi bilo pametnije??
2.što uopće planiraju sada sa drugim stupom
3.nakon umrovljena možeš li povući svoj novac iz drugog stupa ili ti ga oni daju “na kapaljku” bez izbora
4.koji zakoni uređuju tu materiju da se malo informiram

bio bih zahvalan na pomoći 🙂

reventon: ne brini. Novac iz drugog stupa će se vratiti državi i sve će biti manjeviše kao i prije reforme tj. mi uplaćujemo u mirovinsko za sadašnje penziće, a u budućnosti će oni koji tada budu radili uplaćivati u mirovinsko za neš penzije. A tvoj novac koji uplaćuješ sada u drugi stup – ova kriza je pokazala koliko je to sigurno – kao led na suncu 😉 zato će i napraviti ovo što najavljuju. Tako i treba.


reventon: ne brini. Novac iz drugog stupa će se vratiti državi i sve će biti manjeviše kao i prije reforme tj. mi uplaćujemo u mirovinsko za sadašnje penziće, a u budućnosti će oni koji tada budu radili uplaćivati u mirovinsko za neš penzije. A tvoj novac koji uplaćuješ sada u drugi stup – ova kriza je pokazala koliko je to sigurno – kao led na suncu 😉 zato će i napraviti ovo što najavljuju. Tako i treba.

Od svih gluposti ove vlade ova je najgora.A konkurencija je žestoka.
Svi potezi koje povlače nas vode u neminovnu propast.
Ovim potezom će uništiti burzu a penziju pogotovo neću vidjeti.
Međugeneracijska solidarnost ima smisla kad ima dovoljan broj zaposlenih ,a ne kao kod nas kad
su svi socijalni slučajevi ili penzioneri prije navršene tridesete.

ma burza je uništena iovako ionako. skorog oporavka tu nema, ma koliko mi šutjeli o tome. pogledaj promete. mirovinci sada ionako smiju sve, samo ne ulagati u burzu. To je prenesigurno s obzirom na novac kojim raspoloažu, a to je novac svih nas i zato su pod posebnom paskom zakona. a bolje ti je i sigurnije da se država brine za novac, a ne pomahnitali zakoni bezglavog tržišta kapitala. zaposlenih će uvijek biti, to ne brini, barem jednako kao i penzića.

Već sada nas je manje zaposlenih,a kontrolu mirovinskih fondova treba uvesti.
Ali naša država to ne želi.Zna se kada su se i od koga kupovale dionice po blago rečeno suludim
iznosima od naših para.

i da… argument zašto bi se država trebala brinuti o mirovinama: ako zbog ničeg drugog, onda zbog straha od socijalnih nereda pobješnjelih penzića (tj glasača). A ako se država ne brine o tome, šta ćemo: otići pred ZSE i prijetiti tržištu kapitala socijalnim nemirima. haha

New Report

Close