Dres Blaženka Lackovića u humanitrne svrhe

Naslovnica Forum Razno Ležerno… Dres Blaženka Lackovića u humanitrne svrhe

Za sve one koji bi željeli biti vlasnici dresa Blaženka Lackovića, a ujedno imaju veliko srce mogu se uključiti u sljedeću akciju:

Novomarofska Udruga Mladi za Marof pokrenula je humanitarnu web aukciju pod nazivom “Dres za osmijeh”, a sav prihod namijenjen je obitelji Ivana i Marije Cindori iz Remetinca kod Novog Marofa. Riječ je o prvoj internet aukciji na ovom području, kojoj je svoj prilog dao proslavljeni hrvatski rukometni reprezentativac Blaženko Lacković, inače Novomarofčanin, darovavši svoj dres s prošlogodišnjeg Europskog prvenstva. Aukcija traje do kraja ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u rukometu, a svi koji se žele nadmetati za Lackovićev dres i pomoći obitelji Cindori, mogu to učiniti na http://www.aukcije.hr, pod kategorijom “sportovi s loptom”. (http://www.aukcije.hr/item.php?id=98456)

Oni koji se ne žele nadmetati, a žele pomoći, mogu svoj prilog uplatiti na žiro račun 3113520694 kod Zagrebačke banke. Ivan i Marija Cindori, inače, u braku su gotovo 30 godina, oboje su nezaposleni, roditelji su šestoro djece i u tretmanu su novomarofskog Centra za socijalnu skrbu. Marija je 15 godina radila u tvornici parketa “Lipa” u Novom Marofu, no ostala je bez posla kad je tvrtka otišla u stečaj. Prije osam godina u prometnoj nesreći poginuo im je dvadesettrogodišnji sin Dario, a majka, zbog suprugove bolesti, sama skrbi o djeci.

“Ivan je radio kao soboslikar, no prije tri godine imao je nesreću na radu, nakon čega je obolio. Izgubio je pamćenje, ustanovljena mu je epilepsija, a stanje mu je svakim danom sve lošije. Više ne poznaje slova ni brojke, otkazala mu je desna ruka, ne može sam ni zavezati cipele, niti se sam može kretati, pa s njim moram hodati k liječniku”, kaže Marija. U bolnicu je morala i s kćerkom Marinom, koje je ostala bez slezene, a sada i sa sedmogodišnjom Barbarom. Ona je, naime, operirala lijevi kuk, jedna joj je noga kraća i dok god raste, mora hodati na kontrole i rehabilitaciju. Lijekovi i česti odlasci liječnicima u Zagreb ili u Varaždinske Toplice mnogo stoje, a obitelj Cindori, iako su se dvije starije kćeri zaposlile, sa svojim primanjima jedva krpa kraj s krajem. Tu su i školske knjige, jer u obitelji imaju troje učenika, zatim režije, hrana i odjeća.

PS-ako imate bilo kakvih pitanja u vezi akcije, možete posjetiti web stranice udruge koja to organizira: http://www.mzm.hr i kontaktirati nas!

Hvala

New Report

Close