Drakonska kazna Porezne i za kunu viška u blagajni

Naslovnica Forum Komentari članaka Drakonska kazna Porezne i za kunu viška u blagajni

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Znači ako djelatnik (blagajnik) greškom vrati novce, ne odvoji svoju “nagradu” vlasnik i firma će biti drakonski kažnjeni. A što ako nije njihova krivica, već je blagajnik zeznuo stvar? Nema veze, opet se kažnjava firmu i vlasnika. A što ako ga uposlenik potkrada, vidi vraga, opet se kažnjava firmu i vlasnika.

A sada krenimo u bilo koji ured javne uprave koji ima blagajnu i mogu se kladiti da blagajna neće u potpunosti odgovarati, kuna, dvije razlike će sigurno biti.

Mi smo postali država u kojoj ne postoji nešto što se zove kontrola, gdje nadzor upozori na uočene nedostatke i daje rok za ispravku istih, već smo postali država u kojoj postoji samo kažnjavanje uz izbjegavanje bilo kakvih pojašnjenja u nadi da će se sutra opet pogriješiti.

Naravno da se protiv utaje poreza treba boriti i kažnjavati, ali poznajem obrtnika koji je u tri tjedna imao tri nadzora. Čovjek ima tri naloga ispred sebe i ne vjeruje. Svaki je nadzor završio bez kazni i upozorenja, ali tri tjedna za redom je maltretiranje.

U čemu je problem ?

Problem je u tome što su porezi toliko veliki da se nikom ne isplati ništa raditi a ni investirati .

Glupo je investirati i raditi s gubitcima .

Pošto su poreznici objavili razne popise dužnika i bezuspješno pokušali naplatiti bezobrazno velike kamate , sada slijedi otimanje od urednih platiša poreza .

To je zakonitost , to piše u uđbenicima , kada nemožete naplatiti od neplatiša naplatite više od urednih platiša .

Porezni sada obilaze uredne platiše i traže im dlaku u jajetu kako bi naplatili toliko i toliko kazni .

Sljedi takvo cjeđenje i od prometne policije .

Donijeli su rigorozne novčane kazne i kažnjavati će vozače.

Iako samo 12 % vozača može danas platiti kazne , klopka stoji u tome da vozači neće moći registrirati vozilo , produžiti vozačku i slično dok ne podmire sve kazne i lihvarske kamate 12-16 %.

.

Smradovi i to najgore vrste.

Tražim hitno posao sa radnim vremenom od 26 sekundi . Može i do sat vremena ali ne duže!!!Netreba plaća samo mirovinsko i socijalno.

cooobra.evil :

samo g*lupa vlada može ” z*aklat kravu od koje živi” dakle ….zatvoren lokal …nema promet ni PDV …20 ljudi bez plaće i vjerojatno na biro …koji k*reten može donjet takvu odluku …nije ni čudo što smo u qurcu …a čačiću oprostili stotine miliona poreza …ko je tu l*ud

.

Od kada su to ugostitelji uredne porezne platise? Pa sami su pricali, kako od 1000 kuna prometa prujave 400 kuna, a samo od svojih gostiju uzmu pdv (za drzavu) od 250 kuna od kojih su onda 150 kuna stavili u svoj dzep.
Svugdje u svijetu postoji jedan procenat sive ekonomije, koji se tolerira, ali to je obicno ispod 10% GDP-a. U Hrvatskoj je po procjenama strucnjaka siva zona iznosi 30% GDP-a. U tome je problem.

Što ne navale na zubare! Tamo još u životu nisam dobila račun a keširala sam ukupno i otprilike za jedan dobar polovni auto!

@Strawberry, ne samo zubari, nego odvjetnici i skoro sve usuzne djelatnosti, nitko ne izdaje racune. Kad sa ja u Zagrebu prijavio poreznoj da izdajem dva stana i da zelim platiti porez, oni su zinuli. Mi nemamo kulturu placanja poreza a svi zelimo da drzava financira sve potrebe. Od parazitskih seljaka, preko nesposobnih brodograditelja pa sve do gomile branitelja i invalidskih mirovina.
Kad bi drzava uspjela samo za 50% smanjiti sivu ekonomiji, pdv bi mogao pasti na 19%.

Svi se sjatili na ugostitelje. Neka malo prorešetaju javne bilježnike..


Od kada su to ugostitelji uredne porezne platise? Pa sami su pricali, kako od 1000 kuna prometa prujave 400 kuna, a samo od svojih gostiju uzmu pdv (za drzavu) od 250 kuna od kojih su onda 150 kuna stavili u svoj dzep.
Svugdje u svijetu postoji jedan procenat sive ekonomije, koji se tolerira, ali to je obicno ispod 10% GDP-a. U Hrvatskoj je po procjenama strucnjaka siva zona iznosi 30% GDP-a. U tome je problem.

U Hrvatskoj siva zona cvjeta i cvjetat će jer je država preskupa, kazne su previsoke, korupcija je izjeda. I zato je sve manje onih koji žele uložiti svoj krvavo stečeni novac da bi im odmah nakon otvaranja bilo kakvog obrta sjela porezna za vrat šaljući svakodnevne kontrole. Doslovno vrebajući ne bi li naplatili kakvu kaznu. Jedna veća kazna i za par dana shvatiš da ti je manji trošak zatvaranje obrta nego rad u takvim uslovima. Obrta je sve manje a poreznika sve više. Sudaraju se na vratima doslovno!



@Strawberry
, ne samo zubari, nego odvjetnici i skoro sve usuzne djelatnosti, nitko ne izdaje racune. Kad sa ja u Zagrebu prijavio poreznoj da izdajem dva stana i da zelim platiti porez, oni su zinuli. Mi nemamo kulturu placanja poreza a svi zelimo da drzava financira sve potrebe. Od parazitskih seljaka, preko nesposobnih brodograditelja pa sve do gomile branitelja i invalidskih mirovina.
Kad bi drzava uspjela samo za 50% smanjiti sivu ekonomiji, pdv bi mogao pasti na 19%.

PDV bi i dalje ostao 25% jer bi se novci koristili da se uhljebe novi clanovi partije, da se kupe glasovi umirovljenika i drzavnih zaposlenika.

PDV bi se jedino smanjo Nini Pavicu na 1%, a ostalima bi i dalje bio 25%.

Sve receno ja se nikada ne bih vratio kod onoga koji mi ne izda racun. Ne zbog toga sto vjerujem da ce vlada pametno potrositi prikupljeni porez nego zbog toga jer zelim podrzati one koji placaju poreze.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan


Svi se sjatili na ugostitelje. Neka malo prorešetaju javne bilježnike..

E moja karamela, registrirana samo da bi ovo napisala. [emo_smijeh]. Bilježnici imaju sve crno na bijelo i bez računa. Svaka ovjera, svaki posao je u knjizi. Odvjetništvo je drugo, kao i stomatolozi. To je sve “kako se dogovorimo”, ali bilježnici nemaju mogućnost nešto staviti u promet bez traga u arhivi.

I da, nisam bilježnik i nemam nikakvog interesa, ali radim u jednom uredu pa znam iz prve ruke.

Ovaj komentar predstavlja mišljenje autora i nije nagovor na K/P, autor nema dionice u močvari.

Bravo Slavko Zedong.Samo ostro. Red treba postojati. Treba jos drakonskije kaznjavat ove lopuze. Ne bih se zaustavio ni kaznjavanjem oduzimanja cjelokupne imovine prijestupnika,ali ako ni to ne poluci rezultate predlazem smaknuce na trgovima gradova gdje prijestupnici imaju prijavljeno prebivaliste odnosno uobicajeno boraviste.

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

a kad u državnoj blagajni ima manjka 15 milijardi kuna ,koliko bi tek sebi tribali opizdit kaznu?

[b]#Samo mi nemoj pokazivati krivulje!” jer je obolila od celebralne divergencije[/b]

New Report

Close