Dragutin Biondić: Podržat ćemo ulazak strateškog partnera u Centar banku

Naslovnica Forum Komentari članaka Dragutin Biondić: Podržat ćemo ulazak strateškog partnera u Centar banku

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

MA TOME LOPOVU NIŠTA DRUGO I NE PREOSTAJE!!
DOVEO JE BANKU U ZADNJIH PAR GODINA DO BANKROTA SISAJUĆI IZ NJE NA RAZNE NAČINE NOVCE!!
SADA TU GLUMATA DA SE ODUPIRE, A ZAPRAVO ZAJEDNO S ČEŠKIM I NAŠIM MAFIJOZERIMA SE SPREMA TU BANKU PRODATI A I NE TREBA JU PRODATI JER TO MAFIJOZERIMA IZ J&T TREBA SAMO ZA PRANJE NOVACA.
TA ZAMISLITE KOJI MAFIJOZER IZ NAŠE ZEMLJE JE U J & T BANCI??
DA NE BI SKANDALOZNO BANKROTIRALA JOŠ I TRAŽE DA DRŽAVA UČESTVUJE PONOVNO!
STRAHOTA KAKO SU SE RAZVILI LOPOVI U ZADNJIH 20 TAK GODINA!!

Predložio bih da se s ovakvim komentarima, dragi Tuzni, zadržiš na forumima koji se bave manje stručnim temama. Ovako mi više sličiš na nekoga tko pod paskom anonimnosti liječi neke svoje frustracije i mržnje.
Prije godinu dana APEQ je uložio 98m kuna, a Heruc 34m kuna u dokapitalizaciju banke. Meni se to baš i ne čini kao isisavanje.
Ponudi J%T Banke ne mogu komentirati na temelju novinskog članka jer se i u samom članku koristi riječ “špekulira se”. Mislim da ni Poslovni ne bi smio objavljivati članke koji se baziraju na špekulacijama i glasinama. A zvati banku koja očito uspješno posluje u zemlji EU “mafijozerima” je u najmanju ruku nekulturno i uvredljivo.
S obzirom na kriterije tretiranja problematičnih kredita koje svim bankama u Hrvatskoj po najnovijoj odluci diktira HNB, strateške ulagače će uskoro trebati sve male i srednje banke. Jednako bi se teško sa takvom regulativom nosile i napr. ZABA, PBZ i neke druge velike banke da iza sebe nemaju “financijski snažne majke” u Italiji, Austriji i Francuskoj koje će, ukoliko to zatreba, stati iza njih. U tom smislu je ovaj potez potpuno logičan i daljnja konsolidacija malih banaka je nužna ali i jedino moguća pod “kišobranom” financijski snažnog ulagača.
U svakom slučaju, danas treba pozdraviti svako strano ulaganje u hrvatski bankarski sektor, napose zato jer ih trebamo.
Meni je interesantno kako se sad odjednom više ne spominje APEQ kao investitor i ne objašnjavaju se razlozi zbog kojih su odustali od ulaganja.

New Report

Close