Tom, moze jedno pitanje. Je li jos uvijek zoves brokera telefonom ili konacno koristis online trgovanje?
već duže vremena nemam brokersku kuću. vjerojatno ću ovih dana odabrati nekoga 🙂
ako bi online trgovanje bilo besplatno ili gotovo bespatno, trgovao bih online fore radi. zapravo bih volio gledati kretanje cijena u realnom vremenu.
ovako, s obzirom na to da sam evoluirao u prokleto dugoročnog igrača, to jest da se i ne sjećam kad sam zadao zadnji nalog, telefon mi je sasvim ok 🙂
/zapravo bih volio gledati kretanje cijena u realnom vremenu/
Pa to je ostvarivo. odeš u jednu od brokerskih kuća koja ima online trgovanje, otvoriš account, sve je besplatno, čak ne moras ništa ni uplatiti za trgovanje ili nešto malo simbolično, i imas pristup gledanju online trgovanja u realnom vremenu, a ne moraš trgovati ili opet napraviš jednu jedinu simboličnu malu transakciju. Neće ti oni kasnije obrisati account zato što ne trguješ, jer praktički nemaju troškove na tebi.
thanks.
izgleda da sam stvarno dugo bez brokera 🙂 prije tko zna koliko mjeseci sam provjerio kod nekoliko kuća, i svi su dosta masno naplaćivali ‘prava prijenosa trgovanja’ 🙂 bit će da ih je muka natjerala da to daju besplatno ili snize cijenu. simbolična mala transakcija, transakcijica zabave radi… to bih već pristao platiti
hvala još jednom
/i svi su dosta masno naplaćivali ‘prava prijenosa trgovanja’/
Ovo mi nije baš sasvim jasno. Možeš imati nekoliko brokerskih kuća, ja imam account u dvije, obe online. Ni kod jedne ni kod druge nema nikakve članarine ni upisnine, jedina njihova zarada je provizija na transakcije.
Preregistracija dionica sa brokerskog računa prve kuće na račun druge je besplatna, radio sam to i u prvoj brokerskoj kući ne bi te uopće smjeli pitati zašto to radiš. Prvo se dionice odregistriraju kod prve brokerske kuće, i tada su u tzv. slobodnoj vlasničkoj poziciji kod SDA, a onda se registriraju kod druge. Sve je to besplatno.