Dobit Erste banke pala gotovo 60 posto

Naslovnica Forum Komentari članaka Dobit Erste banke pala gotovo 60 posto

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

„Bankarski sektor dovoljno je kapacitiran za praćenje svih zdravih, održivih i isplativih projekata“, kaže Radaković, a mi dodajemo: nakon što su uništena,oštećena,izbrisana,ect., mnoga poduzeća i/ili su ekonomski isključeni, osiromašeni, ect., mnogi građani.
Ali, Radaković govori o projektima i o bankarskom kapacitetu, a ne o tvrtkama i građanima. Da ne bude zabune i nedoumica, projekti za koje su banke kapacitirani nisu nekakvi projekti tvrtki niti su to projekti građana, nego su to projekti države i javnih poduzeća, na koje se objektivno reduciralo realno gospodarstvo!!!
Dok u teoriji i praksi svi modeli i tehnike planiranja kapaciteta, od CRP tehnike, preko stohastičkih i matematičkih modela do modela simulacija Monte Carlo postoje kako bi spriječili „nastanak problema u planiranju kapaciteta te omogućavanju zadovoljenja tržišnih potreba( svih zainteresiranih tržišnih sudionika-op) na troškovno efikasan način“ ( Dragana Grubišić:“Identificiranje problema u planiranju kapaciteta i njihove posljedice“), pred banaka je jednostavan zadatak.
Planiranje bankarskog kapaciteta je identificiranje „zdravih,održivih i isplativih projekata“ kao što su akvizicije( kupovina HPB-a ) i aranžiranje državnih obveznica, a ponekad i kupovina trezorskih zapisa!!!????

New Report

Close