Dizelski vlakovi mogu brzo izvesti Gredelj iz stečaja

Naslovnica Forum Komentari članaka Dizelski vlakovi mogu brzo izvesti Gredelj iz stečaja

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

je, to je sve ekipa “pravnika” i “ekonomista” iza kojih stoje fantastični rezultati naplate svojih umnih konzultantskih usluga od naručitelja-države i potpuno opustošene tvrtke koje oni konzultiraju.

kako bi na ikojem mjestu u svijetu gdje ima trunka razuma mogle revizorske i odvjetničke tvrtke raditi planove restrukturiranja teško-industrijske tvrtke? pa oni bi trebali imati u svojim redovima cijeli niz stručnjaka iz industrije, tehnologa, konstruktora, tehničkih menadžera, održavatelja s mnogogodišnjim iskustvo, a sva njih tim čine činovnici kojima je vrh znanja copy-pastanje rješenja o ovrsi ili slične banalnosti.

ne bi me čudilo ni da gredeljevi inženjeri imaju izvrsne konstrukcije, ali to treba netko marketirati, pozicionirati na tržištu, usuglasiti s potrebama tržišta, troškovno rigorozno iskalkulirati, a takav posao je vrh tehničke struke, a naši političari će ga podijeliti “pravnicima” i “ekonomistima”.

te struke više niti nisu struke, nego političke platforme za reketarenje građana, ne znam ima li u državi ijednog pravnika specijaliziranog za industrijsko ili investicijsko pravo, niti ijednog ekonomista specijaliziranog i za što osim za ispijanje kava i pričanja o strategiji i boljoj budućnosti. u jedinim tvrtkama koje još kako-tako opstaju na tržištu, broj pravnika i ekonomista je minimalan.

ako doista plate takvu studiju odvjetničkom ili revizorskom društvu, to nije ništa drugo nego izvlačenje državnog novca pred nosom cijele nacije, to je u dlaku isto kao kad onaj mesar fiolić iznosi novce za sanadera, pljačka države.

New Report

Close