Dirljiv prizor: Ovako hrvatski novinari postupaju s izbjeglicama

Naslovnica Forum Komentari članaka Dirljiv prizor: Ovako hrvatski novinari postupaju s izbjeglicama

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Dječačić je bio odjeven u trenirku, ali bez čarapica na nogama pa mu je novinarka HRT-a Zrinka Perić obukla čarape kako mu ne bi bilo hladno.


Dječačić je bio odjeven u trenirku, ali bez čarapica na nogama pa mu je novinarka HRT-a Zrinka Perić obukla čarape kako mu ne bi bilo hladno.

lijepa gesta, posebno kad se sjetimo one mađarske novinarske kurvetine koja je lupala nogama djecu i starce. ti istočnjaci su jako iskompleksirani, to vidimo kod nas na moru, a škrti su u pm. treba ih opet vratiti u ruski blok da ih rusi nauče pameti. sad mi je jasno zašto su ih držali u takvoj pokornosti. vidimo da su bili previše blagi.

...povijest se ponavlja...

Večernji:

“Primite izbjeglice u vile 
iz kojih ste Krista istjerali

Prvo je za izbjeglice nešto konkretno ponudila Ruža Tomašić: “Imamo prazne zemlje, zašto im ne bismo dali nekakvu kućicu u Lici da se bave stočarstvom, poljoprivredom”.
Zna li slavna pravašica da su ta zemlja i te kuće, i kad su napuštene, nečije privatno vlasništvo?
Kao što je nečije vlasništvo i onih 25.000 hektara “napuštenog zemljišta u Gorskom kotaru i Lici” što se također “nudi” izbjeglicama.
Gdje bi ih, ako ne na nekome otetom vlasništvu, naseljavali papa, neki biskupi, svećenici, vlast, mediji…?
Posebno je domoljubna izjava dubrovačkog biskupa Mate Uzinića: “Ako se to ne dogodi i ne mogu se ili ne žele vratiti, dobodošli su!
Nas je i tako sve manje.

” Što će reći – nema Hrvata, Arapi – dođite!

Cijela se javna Hrvatska spremna odreći kuća, zemljišta i ljudi da bi tobože pokazala svoju kršćansku sućut, a uistinu zato da bi se uvukla u stražnjicu nekoj stvarnoj ili imaginarnoj svjetskoj moći kao što se uvlačila u dugim stoljećima od 1102. godine.

Papa Franjo, gospodine Uziniću, gospođo Tomašić i ini političari i čovjekoljupci, primite izbjeglice u vatikanske odaje, u biskupske palače, u vile i u druge raskoši iz kojih ste Krista zauvijek istjerali.

.

Sve, sve, sve – samo ne ono pravo

Nadajmo se da će barem neki novinari početi razmatrati pitanje što će se desiti ako se pokaže da je Viktor Orban u pravu pa Hrvatska sa zakašnjenjem od nekoliko mjeseci počne na brzinu graditi zidove i postavljati žičane ograde, i to nakon što “primi” barem desetak tisuća izbjeglica. To samoobmanjivanje da će navala izbjeglica posustati je jadno – nitko nezna koliko ih je još na putu i koliko će ih stići.

Hrvatska nema čak niti simpatizere a kamoli prijatelje pa ne treba očekivati da će se bilo tko u EU požuriti da joj pomogne.


Sve, sve, sve – samo ne ono pravo

Nadajmo se da će barem neki novinari početi razmatrati pitanje što će se desiti ako se pokaže da je Viktor Orban u pravu pa Hrvatska sa zakašnjenjem od nekoliko mjeseci počne na brzinu graditi zidove i postavljati žičane ograde, i to nakon što "primi" barem desetak tisuća izbjeglica. To samoobmanjivanje da će navala izbjeglica posustati je jadno – nitko nezna koliko ih je još na putu i koliko će ih stići.


Novinar koji bi to razmatrao vjerojatno ne bi imao dugu karijeru u mainstream medijima, kao što političari koji razmišljaju i govore razumno bivaju demonizirani i proglašavani nacistima.

New Report

Close