DIP podnosi prijavu DORH-u zbog moguće izborne prijevare

Naslovnica Forum Komentari članaka DIP podnosi prijavu DORH-u zbog moguće izborne prijevare

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

“DIP podnosi prijavu DORH-u zbog moguće izborne prijevare”

Izgleda da ipak tu ima nešto ?

Prvi je o krađi glasova govorio Sinčić iz Živog zida .

Tko zna šta je istina , ali ako su se ugledali u svoje pretke iz 1945. sve je moguće.

A tvrtka kojoj je SDP vlasnik sprovodila je izbore a ime joj APIS.*

*Apis (Beograd, 1877. – Solun, 1917.) bio je generalštabni pukovnik vojske Kraljevine Srbije koji je smislio i organizirao časnički puč 1903. godine kojim je svrgnut i ubijen Aleksandar Obrenović.
Apis, časnik vojske kraljevine Srbije, osnivač je tajne organizacije Ujedinjenje ili smrt poznata i po nazivu Crna ruka.
(Ovaj APIS vjerojatno nema veze sa SDP-ovim APISOM)

.

prebrojati originalne listice na nekoliko sumnjivih biralista i usporediti brojeve s APIS brojevima…to niti je tesko niti treba puno vremena. skoncentrirati se na sva izborna mjesta koja su obradjivana na dan izbora nakon 22.00 sata (kada je domoljubna izgubila 10 mjesta!)

Apis ne broji listiće. Broji ih birački odbor na izbornom mjestu, uz prisutnost predstavnika sdp-a i hdz-a.
Zatim se kreira zapisnik biračkog odbora, a podaci se unose u Apisov softver uz duplu provjeru. Zapisnik kao i rezultati su objavljeni na webu dip-a. A svaki član može dobiti i kopiju zapisnika. Koliko je teško hdz-u bilo exportati gotove rezultate sa stranica dipa u excelicu i provjeriti sa podacima sa zapisnika, ne znam. Znam da bi prosječni srednjoškolac sam još dodao i formulu za brojanje mandata.


@Pero
, mene bi bilo sram napisati ovo što si ti napisao. I to još na poslovnom. Ajde na večernjem, indexu, i sl… Niti je apis sdp-ova tvrtka, niti sprovodi izbore, niti je osnovana od strane sdp-a, niti je osnovana u razdoblju kada je sdp bio na vlasti, niti je ikad od osnutka do danas mijenjan vlasnički udio između dva osnivača kako Karamarko tvrdi.. a ovo zadnje… jadno!

Ne vjerujem da bi Karamarko nekog optuživao bez čvrstih dokaza.
Ipak je radio u policiji i u tajnim službama, pa zna kako to ide.

Ako se to pokaže točnim, krivce treba kazniti, a Predsjednica mora pod hitno raspisati nove izbore.

Jer ovaj saziv Hrvatskog sabora nema legitimitet.

A to je nedopustivo.

Čemu DIP i GONG, ako u upravi APIS-a sjede svi SDP-ovci?

Samo u Hrvatskoj poslije tri popodne rastu glasovi. Kad bi mi imali istraživačko novinarstvo onda bi ti podaci davno prije izašli

.

Pišući o judikalizaciji politike, profesor Arsen Bačić u svom eseju „Judikalizacija politike, izborno pravo i granice ustavnog sudovanja“ jedno od svojih poglavlja naslovljava: „Početak 21. stoljeća karakterizira snažan uzlet sudbene grane vlasti. Suci više nisu Montesquieuova nijema usta kroz koja progovara zakonodavac!!!!“
Pozivajući se na Hirschlija, profesor Bačić nas podsjeća da judikalizacija politike ima tri značenja.
Prvo, abstraktno značenje odnosi se na širenje pravnog diskursa, žargona, pravila i procedura u političku sferu i forume gdje se odlučuje politika i njezini postupci.
Drugi, konkretniji aspekt judikalizacije politike odnosi se na ekspanziju prostora u kojemu sudovi i suci određuju rezultate javne politike, ponajviše kroz ”običnu” sudsku praksu povezanu s ljudskim pravima i sudskim prekrajanjem granica između državnih tijela (na području podjele vlasti, federalizma i sl.).
Treći oblik judikalizacije politike jest oslanjanje na sudove i suce kako bi se rješavali problemi ”megapolitike”. Ovdje spada nekoliko potkategorija:
• judikalizacija izbornog procesa;
• sudska kontrola prerogativa izvršne vlasti na planu makroekonomskog planiranja ili nacionalne sigurnosti;
• temeljne dileme restaurativne pravde, sudska potvrda transformacije režima;
• judikalizacija formativnog kolektivnog identiteta, te procesa izgradnje nacije.
Međutim, meni se postavlja pitanje: koliko izbori utječu na razumne sudske rokove obrade sudskih predmeta?????? Poznato je kako je velika većina sudaca zaposlena u „FESTIVALU DEMOKRACIJE“ ili u izbornom procesu!!!

Novak (ORaH):

bivši saborski zastupnik Mladen Novak, tvrdi da je također pokraden u izbornoj noći.

“Na izbornom mjestu u Domu umirovljenika u Sisku glasovala je moja mama. Siguran sam da je moja mama glasovala za mene i listu ORaH-a, ali na tome biračkom mjestu ni ORaH, ni ja nismo dobili niti jedan glas. Tako piše u službenim rezultatima DIP-a. Šutio sam dosad o tome jer nisam želio da moji sugrađani pomisle kako prigovaram jer nisam prošao u Sabor, ali ovi podaci pokazuju kako ima ozbiljnih indicija da se dogodila krađa” tvrdi Mladen Novak, inače prvi na listi ORaH-a u 6. izbornoj jedinici.

“Šutio sam dosad jer sam mislio da je nemoguće bilo što promijeniti”, rekao je ovaj umirovljeni policajac, koji na svojem biračkom mjestu dobio, prema službenim rezultatima DIP-a, niti jedan preferencijalni glas.

“Siguran sam da na biračkom mjestu Dom zdravlja II u Glini, gdje sam upisan u birački popis i gdje sam glasovao, imam najmanje dva glasa: svoj i svoje mame Ane (76) koja je glasovala za mene. ”

http://direktno.hr/en/2014/direkt/37230/Novak-(ORaH)-Moja-mama-glasovala-je-za-mene-a-imao-sam-nula-glasova.htm

A GONG , SDP i APIS šute ?

.

New Report

Close