DIOK (DIOKI d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska DIOK (DIOKI d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Sava,
Ne znam kako vi razmišljate, ali moja je procjena da će učinak zemljišta biti oko 40 mil kuna godišnje ili oko 10 kn po dionici.

Zemljište je prodato još u 5.-6. mjesecu ove godine, tako me uvjeravaju!
Od toga novca se već financiraju investicije u Dini na Krku vrijedne cca 65 milijuna eura, VCM – 200.000 tona godišnje, PVC – 120.000 tona godišnje i PS-E – 50.000 tona godišnje, od toga novca je kupljen Riječki list doo za cca 15 milijuna eura, od toga novca se planira izgraditi tvornica PE folije u Zagrebu ( Zagrebplast doo ). E sada zaključi koliko je dobiveno za zemljište.

Glede LNG terminala kupovina zemljišta od strane Adria LNG konzorcija je potvrda da nema šansi da će se odustati od izgradnje LNG terminala, bez obzira kako se rasporedili hrvatski udjelničari!
Glede dobavnog pravca LNG-a hrvatski udjelničari mogu računati na Qatar, izgleda da je sve dogovoreno na najvišoj razini, treba ugovoriti količine do konca godine.

HDZ je odbacio energetsku strategiju s nuklearkom, u korist plina!!!
To je još jedan signal da je LNG pred konačnom realizacijom.

Nadam se da si riješio svoje nedoumice glede neto profitne marže.
TVK koji se bavi isključivo bazičnim polimerima ima NPM oko 7% za 2007.!

ajd molim te kolega sava da mi pastas di piše da je hdz odustao od atomske centrale
slušao sam susjeda sakija neki dan na radiju rano ujutro pa je rekao da predstoji javna raspra o energetskim modelima za rh
jedino kaj mi ostalo vuhu bilo je da se spominju nekakve miljarde za energetski razvoj

hvala

Postanite Eu-robovi

ajd molim te kolega sava da mi pastas di piše da je hdz odustao od atomske centrale
slušao sam susjeda sakija neki dan na radiju rano ujutro pa je rekao da predstoji javna raspra o energetskim modelima za rh
jedino kaj mi ostalo vuhu bilo je da se spominju nekakve miljarde za energetski razvoj

hvala

Tiskovna konferencija Predsjedništva HDZ-a

Predsjedništvo HDZ-a danas je razmatralo nacrt strategije energetskog razvitka Hrvatske i poduprlo scenarij po kojem bi se išlo u izgradnju dviju termoelektrana na ugljen i jedne na plin, bez izgradnje nuklearnih elektrana, izvijestio je predsjednik stranke Ivo Sanader.

hvala
promaklo mi
idem danas do sredisnjice da mi daju pisani materijal

Postanite Eu-robovi

evo par podataka…I-IX.2008.:
Etilena je proizvedeno u DIOKI-ju 32.335 tona, što je za jedan posto manje nego prošle godine. U odnosu na plan proizvedeno je dva posto više. Plan proizvodnje etilena izrađen je na bazi plana isporuka etana;Polistirena u PJ DOKI proizvedeno je 35.588 tona, što je za 10 posto manje u odnosu na prošlu godinu i 9 posto manje od plana. Prodano je 36.300 tona, ili pet posto manje nego prošle godine i 7 posto manje od plana.
EPS-a je proizvedeno 9.529 tona što je za dva posto više nego prošle godine i za 8 posto manje od plana. Prodano je 9.295 tona što je za tri posto manje nego prošle godine i 10 posto manje od plana;
Dinalena je proizvedeno 55.115 tona što je 22 posto više nego lani i 5 posto više od plana. Prodano je 53.404 tone što je 18 posto više u odnosu na prošlu godinu i 1 posto više od plana.
Proizvedeno je okitena 41.575 tonašto je osiguralo povećanje proizvodnje u odnosu na plan od 5 posto.
Ukupna proizvodnja plastičnih masa je 141.808 tona i u ostvarenju je za 4 posto veća od prošle godine i na na razini je plana.
Ukupno je prodano plastičnih masa 140.079 tona što je za 4 posto više nego prošle godine i 1 posto manje od plana.
Plaća za protekle mjesece isplaćena je u redovnom terminu.

Samo siromašni znaju da ima i siromašnijih od njih. Bogati vide samo bogatije od sebe.

Kada će 3Q izvješće, ima li tko info?
Jesu li revalorizirali zemljište na Krku?

Zemljište je prodato još u 5.-6. mjesecu ove godine, tako me uvjeravaju!
Od toga novca se već financiraju investicije u Dini na Krku vrijedne cca 65 milijuna eura, VCM – 200.000 tona godišnje, PVC – 120.000 tona godišnje i PS-E – 50.000 tona godišnje, od toga novca je kupljen Riječki list doo za cca 15 milijuna eura, od toga novca se planira izgraditi tvornica PE folije u Zagrebu ( Zagrebplast doo ). E sada zaključi koliko je dobiveno za zemljište.

Glede LNG terminala kupovina zemljišta od strane Adria LNG konzorcija je potvrda da nema šansi da će se odustati od izgradnje LNG terminala, bez obzira kako se rasporedili hrvatski udjelničari!
Glede dobavnog pravca LNG-a hrvatski udjelničari mogu računati na Qatar, izgleda da je sve dogovoreno na najvišoj razini, treba ugovoriti količine do konca godine.

HDZ je odbacio energetsku strategiju s nuklearkom, u korist plina!!!
To je još jedan signal da je LNG pred konačnom realizacijom.

Nadam se da si riješio svoje nedoumice glede neto profitne marže.
TVK koji se bavi isključivo bazičnim polimerima ima NPM oko 7% za 2007.!

Ako je zemljište prodano morali bi to vidjeti u izvješću za 3Q2008. To će biti veliki izvanredni prihod. Također će se učinak toga vidjeti na stavki plaćenih kamata koje su dosta narasle u zadnjih godinu dana i u zadnjem kvartalu su bile na razini 12 mio kuna, što bi godišnje bilo 48-50 mio kuna.
Ako je prodano to je zaista sjajna vijest i to bi moglo lansirati dionicu žestoko iz jednostavnog razloga što je to dokaz da Konzorcij neće odustati od terminala, bez obzira na Trst, Kopar, i druge probleme.
Što se Katara tiče to je sjajno, jer svi su u Konzorciju već osigurali dobavu plina osim nas. Katar mi se i činio uz Iran vjerovatni dobavljač.
Iz ove rasprave o energetskoj strategiji vidim da bi ova jedna elektrana na plin mogla biti TE Rijeka, koja sada radi na lož ulje i što je Komadina tražio da se prebaci na plin. To je jako dobro rješenje.

Što se Neto profitne marže tiče, biti će da sam ja bio u krivu, 2,2% bi zaista bio slab rezultat po bilo kojem kriteriju, biti će to oko 4-5%, a zavisno od uvjeta koje će dobiti za plin to bi nakon što proradi LNG moglo ići i na 6-7%, a to je već jako dobar rezultat. Vidjet ćemo uostalom u rezulatima, to je bar lako provjerljivo.

Sve će doći na svoje realne vrijednosti.Moji postovi nisu nagovor niti na kupnju niti na prodaju dionica!

To o elektrani je stara vijest.
Elektrana na plin će definitivno biti Omišalj, tik uz LNG. Graditi će ju HEP, a to znači da i HEP-u treba prostora tj. terena.
O tome sam već pisala ne tako davno, ako se sjećate onog okruglog stola kojeg je organizirao Adria LNG na Velesajmu.
Da ne ponavljam cijeli izvještaj, ako koga što zanima, slobodno me pitajte.

LP.

Jet: Are You Gonna Be My Girl?

Meni je npr. interesantnije kako će se HEP odužiti Diokiju za proizvodnju struje tj. kak će se dečki dogovoriti?
Lovom? Dionicama? Udjelom? Što Vi mislite?

Meni je npr. interesantnije kako će se HEP odužiti Diokiju za proizvodnju struje tj. kak će se dečki dogovoriti?
Lovom? Dionicama? Udjelom? Što Vi mislite?

Neka plate tržišnu cijenu i ja sasvim zadovoljan.

La vita e bella!

Skoro zaboravih… ovo oko terena, zar nije Poslovni nedavno pisao kako Dioki požuruje konzorcij da im isplate lovu za prodani teren? 140.000.000 mil.Kn? Zar ne?
Ili je to bio Lider… ili Business? Hmm…

Trebali bi pitati PD-a ili Vjeku da nam iskopaju taj podatak.

Misliš da će biti prikazano u 3Q?

Ja mislim da neće.

New Report

Close