Digitalni korak natrag za tržišnu ekonomiju

Naslovnica Forum Komentari članaka Digitalni korak natrag za tržišnu ekonomiju

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Mislim da je HT nedavno raskinuo ugovor s HP-om za distribuciju računa i prebacio se na City express pa ovi samo vraćaju “milo za drago” Ne znam u čemu je tu problem, bolje da HP otvara nova tržišta nego da se u budućnosti oslanja na proračun i subvencije.
HT se malo uvrijedio jer više oni nisu jedini davatelj usluga i ne mogu određivati cijene kao zamisle ali na kraju priče će samo profitirati korisnici pa ovaj naslov nema baš nekog smisla.

šta nije HP kupio city express?

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

Jel ovo neka šala? “Najava ulaska Hrvatske pošte na tržište digitalne televizije u ovom trenutku više vuče na opstrukciju tržišne ekonomije nego na poticanje njezina razvoja.” Ovo zvuči kao da je pisao T-HT, jako neozbiljan članak s vidljivim nepoznavanjem problematike i trendova u razvoju nekadašnjih PTT poduzeća. Pogledajte samo Pošte Srbije – rasturaju na tržištu, Švicarci lete svjetlosnim godinama naprijed i izdaju novine. S jedne se strane očekuje da javna poduzeća u Hrvatskoj posluju tržišno, a s druge strane, neki novinari rezoniraju kao da smo u 64. i pripremamo petogodišnji plan – HP ne smije nešto jer to već radi T-HT? Makar je internet besplatan pa bi bilo dobro malo surfati inozemnim financijskim portalima i vidjeti što se sve može. Čemu kupovati novine s ovakvim novinarima koji nijednu temu ne istraže kako treba. Trebali biste kao ozbiljan portal kod mišljenja i stavova na stranicu staviti mogućnost da čitatelj odabere slaže li se s iznesenim stavom novinara poput Guardiana jer ne vjerujem da će se itko tko poznaje tržište s ovim člankom složiti. Pitanje je samo zašto je ovako negativno intoniran? Zato što se HT uvrijedio i što više neće moći držati cijene? Konkurencija je uvijek dobra jer na kraju, građani sami odabiru što im odgovara a što ne. Dakle, proučiti gradivo g. Ivezić! Sretno!

Ja ne razumijem u čemu je problem i zašto se državne tvrtke nebi ponašale “tržišno”?? Znači moraju profite i normalan business ostaviti tvrtkama tipa HT čijih milijardu kuna ide u Njemačku, a državne tvrtke su predodređene za gubitke i sanaciju. Glup članak!

New Report

Close