“Digitaliziramo sustav graditeljstva i uvodimo red. To će podići Hrvatsku na Doing Business ljestvici”

Naslovnica Forum Komentari članaka “Digitaliziramo sustav graditeljstva i uvodimo red. To će podići Hrvatsku na Doing Business ljestvici”

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

“Uvodi red”, a želi ukinuti licence za voditelja građenja, koje su se dugo i mukotrpno uvodile, jer su se lobiji izvođača tome oštro protivili.

Potpuna i apsolutna besmislica. To je kao da se ukinu licence za liječnike, a onda se kaža da bolnica kao d.o.o. odgovara pacijentima za pogreške u liječenju.

Licenca je bila dodatna sigurnost za kvalitetu obavljanja posla, a mnogi direktori izvođačkih tvrtki su se istoj oštro opirali jer veliki broj tih tvrtki svoje poslovanje bazira na nekažnjenom zaobilažanju propisa, a ne na stručnoj odgovornosti. Oni uopće ne žele zapošljavati stručne osobe u tvrtkama, jer ne žele nikakvu konkretnu odgovornost, čiji nositelj ima ime i prezime.

Jedina svrha ovog sramnog poteza je da se olakša muljaža građevinskim izvođačima, koji očito imaju svoju čvrstu lobističku bazu u uredu ovog ministra. Sve inženjerske komore su se oštro pobunile protiv ovog poteza, a on ni da trepne.

New Report

Close