Cijena dionice 265 kuna, maksimalni paket 16.800 kuna (objavljeno 01.10.2007.)

Naslovnica Forum Komentari članaka Cijena dionice 265 kuna, maksimalni paket 16.800 kuna (objavljeno 01.10.2007.)

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Informativni izračun dionica t-ht: http://www.ludegljive.com/T-HT%20dionica.aspx

cijena bagatela

PRODAJEM U LIMBURGU____________________________________________________________________________________________________


cijena bagatela

Dobar komentar sa jednog bloga:

Bizarno je to da je vlada, unatoč činjenici da je po riječima Damira Polančeca ponuda za kupnju dionica bila 5,6x veća od broja dionica na prodaju, te da je ponuda institucionalnih kupaca bila 20x veća od ponude – vlada je svejedno odlučila prodati dionice po 265kn umjesto po maksimalnih 320kn (na što su svi pristali u startu prilikom potpisa na obvezujuću ponudu).

Ovom odlukom, državni proračun je oštećen za 1.3 milijarde kuna. Naravno, mnogi će ovo prozvati pobjedom, odličnom odlukom i na slične druge načine opravdati ovu odluku (stabilizacija financijskog tržišta, procvat dioničarstva, stimulacija za ulaganje u financijske instrumente); no štogod rekli i priznali to vi ili ne, vlada je odlučila prodati dionice HTa za 1.3 milijarde kuna ispod cijene koju je mogla postići. I tih 1.3 milijarde nisu neke apstraktne milijarde koje su se možda mogle pojaviti a možda nisu, to su 1.3 milijarde koje su se jučer nalazile na žiro računu s kojeg su se potezom pera trebale sliti u državni proračun.

Tih 1.3 milijarde kuna je moglo deficit smanjiti s 2.8% na 1.5%, s tih 1.3 milijarde se mogao vratiti dug umirovljenicima prije vremena, s njime ste mogli sagraditi još tri ceste Zadar-Gaženica, mogli ste npr. vratiti dugovanje veledrogerijama, mogli ste uložiti u školstvo, dati potpore poljoprivrednicima ili malim tvrtkama, moglo se zasigurno sagraditi brdo vrtića i škola, možda i koja elektrana, a da ne kažemo da smo mogli, štosa radi, sagradidi Pelješki most i potom ga srušiti.

New Report

Close