Brojne tvrtke zaradit će u vrijeme krize, ali ih zato ne treba zvati profiterima

Naslovnica Forum Komentari članaka Brojne tvrtke zaradit će u vrijeme krize, ali ih zato ne treba zvati profiterima

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

onda kako se zovu firme koje šivaju maske koje su prije virusa koštale 0,70 lipa a danas komad krpe sa gumicom cijena 23,00 kuna kako se to zove stručnjaci.

Država  ne smije dopustiti  ovrhe nad ljekarnama , koje duguju iznad dana plaćanja  veledrogerijama  novac za lijekove.

Nakon što su bjesomučno  3 mjeseca u ovoj godini izdavali tone i tone lijekova i pomagala…desio se hladan tuš… od države još uvijek  čekaju novac  …a čekanje se odužilo na 100 dana.

To znači , ako podignete lijek u ljekarni , taj lijek biti plaćen ljekarni za 100 dana, a ona će ga veledrogeriji najvjerojatnije

platiti za  još duži rok…

Još veći apsurd je sa skupim lijekovima.  Lijek koji košta ljekarnu  8.000,00  kuna  ,  osigurati će zaradu od 6,00 kuna  na 100 dana plaćanja …..

Ima li još tko kakvih pitanja,  na temu velikih zarada u apotekama ?

odgovor stream23

budući da dnevno plaćam po ponudama te maske o kojima pišeš reći ću ti, da je nabavna vrijednost te  gluposti od maske.. 7.00- 7.5 kuna— PDV je 25 % a propisana marža ljekarni  je 35 %..kako gdje … i košta oko 12.-14,00 kuna..

Maske se plaćaju -unaprijed tekstilcima koji određuju njihovu cijenu…ovdje su u pitanju najobičnije , bijele maskice od najobičnijeg bijelog strech platna..Ljudi kupuju jednu – tri maksimalno..

 

 

New Report

Close