Brodosplit traži dozvole za strane radnike, no prednost imaju domaći

Naslovnica Forum Komentari članaka Brodosplit traži dozvole za strane radnike, no prednost imaju domaći

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Radnici iz Bugarske i Rumunjske puno manje kostaju, a radne dozvole im nisu potrebne ako niste znali. Industrija je iznad dnevnopolitickih floskula ministra Mrsica i ne moze on nikome zabraniti da uveze jeftinije radnike iz zemalja EU kojima ne treba radna dozvola. On ne razumije da business nije kao HR politika: u business-u moras biti brz, konkurentan kvalitetom i cijenom. U HR politici ne moras 3 godina napraviti apsolutno nista i nece biti posljedica. Zato ministar Mrsic ima zasutiti i pokriti se usima. A ne davati glupe komentare

Ovaj maneken Debeljak je sve sličniji Đani Šitum. Svaki dan se naslikava za novine. Čas ova ideja, pa ova, pa plutače….što će biti kad ga mediji ne htjednu više? Prijavit će se na Big Brader?

Ne znam samo sto ce mu svi ti pusti radnici radit u skveru kad posla nema. Mozda se vizionar zeli pripremit i docekat pozitivna kretanja u brodogradnji spreman. Mada po onome sto je potpisano sa EU godisnja tonaza sto skver smije izbacit je poprilicno limitirana.Zato savjetujem da ovi strani radnici rade brodiće od papira. Osobno se nadam da ce ti radnici doc radit ovdje jer ce im trebat i smjestaj pa cemo jos vise zaradjivat na najmu.

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

Debeljak samo pokazuje koliko je moćan a radnici nemoćni. Malo se je previše osilio jer sada upravlja životima mnogih ljudi.

VasIsusk

Bravo! Točno tako kako ste rekli. Na stranu kakvi su to poslovi koje je Debeljak ugovorio, sva brodogradilišta u Hrvatskoj nemaju toliko radnika takvih profila. Volio bih znati koliko ih imaju upravo sada.

Druko, koliko su srednje škole u Hrvatskoj ukupno izbacile varioca, brusača i srodnih profila potrebnih brodogradnji u zadnjih 10 godina? Bojim se da su to struke koje nitko neće i da su te brojke mizerne.

Treće, odlazak kvalificiranih varioca iz našh brodogradilišta je tema poznata decenijama još iz SFRJ.

Nedostatak radnika takvih profila nema veze sa 350.000 nezaposlenih nego sa politikom obrazovanja koju Hrvatska nema. Upravo je nevjerojatna ta kombinacija infantilnosti i emocionalnosti u našim medijima a najgore je kada ju “upražnjava” jedan od mnogobrojnih krivih doktora na krivim mjestima kojima Hrvatska obiluje poput Miranda Mrsića.

Jadni mi!

New Report

Close