Bankari prilično zatečeni najavom rezanja kamata na minuse

Naslovnica Forum Komentari članaka Bankari prilično zatečeni najavom rezanja kamata na minuse

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Država sa kamatom od 12 – 16 % uništava tvrtke i građane , te puni burzu s nezaposlenima .

Dio nezaposlenih su raznim smicalicama istjerali s burze pa je vjerojatno da već sada ima 650.000 nezaposlenih i 100.000 onih koji rade a ne primaju plaću !

PIPL MAST TRAST AS

u prijevodu na Hrvatski :

SMRT FAŠIZMU – SLOBODA NARODU

.

Drzava je sama naplacivala kamatu i do 18%, minus joj stalno raste, a dug buja… dakle ona nikad nije imala kontrolu nad svojim financijama. Zasto drzava ne spusti svoju kamatu za stalno?

Kamatna stopa ovisi o kamatama koje banka sama placa stedisama, riziku, poreznom opterecenju, regulativi i mnogim drugim stvarima… a nikako o nekim dekretima drzave. Ako se kamata nasilno smanji ispod prihvatljive stope, tih kredite nece biti, ili ce ih biti manje. Bilo kakvim nasilnim intervencijama, drzava samo maze oci i kupuje naivce za lokalne izbore.

Hrvatska je ocit primjer intervencije u sve, zaostalog komunistickog sustava i subvencija svemu sto propada. Da je to uspjesno, sada bismo bili bogati a ne u poziciji da ce nam se cesi i slovaci uskoro smijati jer smo do ociju u vodi…

Istocnoeuropske zemlje koje su drasticno smanjile poreze i privukle ulaganja, posebice u industriju, sada i dalje rastu. A mi se mozemo i dalje baviti kako podijeliti sve manji kolac u mrvice…

New Report

Close